L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha emès una nova alerta sanitària per diversos lots de caramels de la coneguda marca Chupa Chups que contenen gluten i no ho deixa acreditat en el seu etiquetatge, podent suposar un perill per a la salut d'aquelles persones que en són al·lèrgiques. Es tracta del producte Sour Mini Tubes, uns caramels de goma que es venen en bosses de 70 i 150 grams.
Els lots afectats en les bosses de 150 grams són els L2082 (2/2024); L1211 (05/2023); L1381 (09/2023); L1456 (11/2023); L2034 (01/2024); L2081 (02/2024); L2082 (02/2024); L2254 (06/2024); L2386 (09/2024). En el cas de les bosses de 70 grams només han anunciat el lot L1101 (03/2023), tot i que se li ha de sumar el lot L2082 (02/24) del que ja havien avisat en un altre comunicat el passat 9 de març.
Si en aquesta primera alerta de fa un mes havia estat Navarra qui havia donat l'avís a les autoritats sanitàries, ara ha estat Catalunya qui ha detectat que aquests productes tenien gluten i no ho posava al seu etiquetatge. Per aquest motiu, l'AESAN ha ordenat la retirada dels diferents productes de tots els canals de comercialització on s'estava venent. Segons detallen, s'havia distribuït per comerços de totes les comunitats autònomes. Totes les autoritats han estat notificades a través del sistema SCIRI per tal que comprovin que ja no es venen.
Els caramels només suposen un perill per a la salut per als al·lèrgics al gluten
Com a mesura de precaució, des de l'AESAN, recomanen a totes aquelles persones al·lèrgiques al gluten que s'abstinguin de consumir els caramels en cas d'haver-los comprat. Per a totes aquelles persones que no tinguin cap mena d'al·lèrgia d'aquest tipus, el producte es pot consumir perfectament sense que suposi posar en risc la salut.