La cadena de supermercats Caprabo ha emès un comunicat a la seva pàgina web alertant de la compra d'un lot de nuggets de pollastre que han detectat que està contaminat amb el bacteri de la salmonel·la. A més a més, han assegurat que han deixat de comercialitzar el producte en qüestió: "El bacteri salmonel·la pot afectar la salut dels consumidors, per la qual cosa, a Caprabo, per precaució, hem procedit a retirar de la venda totes les unitats del producte afectat".  

Es tracta d'una caixa de 25 nuggets "arrebossat fi La Cocinera" de 400 grams, comercialitzat per la companyia Findus S.L.U. El número de lot és el L3262TH00V amb caducitat, o data de consum preferent, el març del 2025. Des de Caprabo s'han pres molt seriosament aquesta incidència; fins i tot han trucat a cadascú dels compradors recents d'aquest producte per informar-los personalment de l'afectació i demanar-los que evitin consumir els nuggets, si no ho han fet ja. Finalment, des de Findus S.L.U. han comunicat que, després de les proves dutes a terme per les autoritats sanitàries competents, els resultats han donat negatiu en salmonel·la i s'ha comprovat que el producte és apte pel consum i no suposa cap perill per als clients. 

nuggets salmonel·la
Producte afectat pel bacteri de la salmonel·la comercialitzat a les botigues de Caprabo | Caprabo.com

Devolució dels diners i retirada del producte 

Al comunicat que han publicat al seu portal, la cadena ha posat a disposició dels clients un número de telèfon d'Atenció al consumidor, assegurant que retornaran l'import del producte, uns cinc euros per paquet, si les persones afectades es posen en contacte amb aquest servei explicant que han adquirit recentment el producte. El mateix es podrà fer acudint directament a qualsevol botiga física. En aquest cas, demanen que els lots de nuggets contaminats es retornin a l'establiment, per assegurar la retirada total d'aquest producte. 

Per a més informació o en cas de tenir algun dubte més concret, des de Caprabo demanen als clients que acudeixin directament a la pàgina web de La Cocinera, o posant-se en contacte amb l'empresa Findus. 

El bacteri de la salmonel·la es pot trobar en productes com la carn de vedella o d'aviram, els ous o la llet, i pot provocar salmonel·losi, una infecció que pot implicar símptomes com nàusees i vòmits, diarrea, febre elevada i mal de cap. En la majoria dels casos no és una afecció greu i acostuma a remetre sense tractament, tot i que s'aconsella acudir al metge.