Ferrero Iberica, de forma voluntària i com a mesura de precaució, ha donat ordre de retirar del mercat espanyol diversos lots d'ous Kinder Sorpresa fabricats a Bèlgica, després que s'hagin registrat casos de salmonel·la al Nord d'Europa.

En un comunicat, l'empresa fabricant de dolços detalla que entre els productes retirats figura el Kinder Sorpresa Huevera de sis unitats d'edició de Nadal i amb caducitat el 20 d'abril de 2022. També s'han retirat tots els formats de Kinder Schokobons, i els Kinder Sorpresa Maxi i Kinder Happy Moments, la data de caducitat del qual és entre el 26 de maig i el 21 d'agost de 2022.

Segons Ferrero Ibérica, la resta dels ous de qualsevol format, el Kinder Gran Sorpresa i tota la resta de les marques Kinder no estan afectades per la retirada.

L'empresa afirma que ho ha fet per precaució

El fabricant ha subratllat que ha pres la decisió de retirar voluntàriament del mercat espanyol aquests lots com a mesura de màxima precaució, malgrat que no s'han detectat presències de salmonel·la en les anàlisis realitzades a cap producte Kinder.

La retirada de diversos productes de la marca Kinder també ha estat presa a França, davant de les sospites que puguin ser els causants de més d'una vintena de casos de salmonel·la que s'han identificat al país, vuit dels quals van necessitar una hospitalització, segons la Direcció General de Sanitat de França (DGS).

Productes retirats Ep

Productes retirats / Europa Press

A Espanya, Ferrero també recomana als qui hagin comprat els productes afectats que no els consumeixin i que es posin en contacte amb l'equip d'atenció al consumidor de l'empresa en la pàgina web o en el telèfon 935452538 per a més informació.

Un producte popular i polèmic

Els ous Kinder són un dels productes estrella de la marca. Són summament populars entre els nens i han format part de la infantesa de molts. A més, són molt coneguts pel seu concepte, sempre porten una petita joguina o figura al seu interior i moltes vegades tenen temàtiques relacionades amb personatges de ficció de pel·lícules o sèries de televisió.

Aquesta popular xocolatina està prohibida als Estats Units des que el 1938 es va aprovar la llei que no permet la venda de menjar que tingui al seu interior material no comestible. Les raons, teòricament, són per seguretat, per evitar ofegaments.

Hi ha diverses persones que s'han queixat de no poder gaudir dels ous Kinder als Estats Units i a partir de 2018 es pot comprar una xocolatina similar de la mateixa marca, el Kinder Joy, que té un sabor semblant, però no té al seu interior una joguina.

Algunes organitzacions han intentat canviar la llei perquè aquesta popular xocolatina pugui ser comprada a les botigues i supermercats dels Estats Units, fins i tot s'han recollit més de 65.000 firmes, però no han estat capaces de canviar la normativa i sembla que, en un futur proper, continuaran sense poder ser comprats en aquest territori.