Nova alerta sanitària per part de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN). En aquesta ocasió, es tracta d'un avís motivat per la presència del bacteri Escherichia coli, conegut com a E. Coli, productor de la toxina Shiga, en un formatge d'origen francès que s'elabora amb llet crua. Han estat les autoritats sanitàries franceses les qui han avisat, a través de la Xarxa d'Alerta Alimentària Europea (Rasff), de la presència d'aquest bacteri al formatge, de la companyia Entremont, comercialitzat a Catalunya i Espanya per les marques Frieslandcampina Iberia i Millán Vicente.
El formatge en qüestió és el Morbier DOP, que s'ha distribuït en una quinzena de països en diferents formats, des de peces senceres de fins a set quilos, com en porcions més petites envasades en paquets de 175 i 195 grams. Les autoritats competents ja han ordenat la seva retirada de totes les botigues i supermercats on es comercialitzen, per precaució, ja que l'alerta fa referència a tots els lots d'aquest formatge madurat que tinguin una data de consum preferent entre el passat 8 de desembre i el pròxim 10 de gener.
Avisen directament els clients
Segons l'empresa FrieslandCampina, tots els establiments que han venut els darrers dies lots d'aquest formatge han començat a posar-se en contacte directament amb els clients que els han comprat per a alertar-los del risc de consumir el producte. A més, ja s'ha procedit amb la retirada del producte dels principals punts de venda de tot l'estat.
Es demana a qualsevol persona que tingui formatge Morbier DOP a casa, s'abstingui de consumir-ho; en cas de presentar algun símptoma compatible amb una infecció per E. Coli, com rampes abdominals molt fortes i diarrea aquosa, acudin immediatament al metge.