Els Mossos d'Esquadra alerten d'una estafa amb mails falsos del supermercat Lidl. Ofereixen un robot de cuina amb un 99% de descompte i roben les dades bancàries.

Alerta per mails falsos de Lidl

Els Mossos d'Esquadra han alertat aquest dissabte sobre una nova estafa, que arriba per correu electrònic.

El mail, amb remitent Lidl, la cadena alemanya de supermercats, ofereix un robot de cuina amb un 99% de descompte.

Però abans de regalar res s'ha de fer una enquesta en què s'han d'incloure les dades bancàries, a les que després tenen accés els estafadors.

Robar dades bancàries

El correu electrònic indica que has estat seleccionat a l'atzar per a participar en l'enquesta que "només trigarà un minut i podràs rebre de premi un Silvercrest Monsieur Cuisine Connect", un robot de cuina, tot amb fotos de l'electrodomèstic.

Segons el cos policial català, es tracta d'una estafa i desaconsellen respondre l'enquesta pel risc de robatori que suposa donar les dades bancàries.

Thermomix contra Lidl

I aquesta no és la primera polèmica que sorgeix al voltant del robot de cuina.

De fet, la fabricant d'aparells de cuina Thermomix va portar als tribunals la cadena de supermercats per haver presumptament vulnerat la seva patent en importar i comercialitzar aquest famós Monsieur Cuisine Connect, que va ser líder en vendes al supermercat.

Lidl Thermomix Barata Nueva

Lidl va ser acusat per plagi per la comercialització d'aquest robot de cuina, el Monsieur Cuisine, que ara és el reclam d'una estafa online a través del correu electrònic / Lidl

Un judici que va quedar vist per sentència al novembre del passat 2020 i que haurà de demostrar si els arguments de Lidl sobre el seu robot de cuina, que consideren diferent i lliure de plagi guanyen sobre la denúncia de Thermomix.