La Direcció General de Trànsit ha alertat d'una perillosa estafa que et podria fer perdre molts diners. Es tracta d'un tipus d'estafa que s'ha fet recurrent en els últims mesos i que consisteix a robar diners a les víctimes a través de multes falses.

Correus de multes falses de la DGT

El modus operandi sempre és el mateix, t'envien un correu, suposadament de la DGT, informant que tens una multa que encara no has pagat. Després, adjunten un enllaç des del qual es pot pagar la multa. No obstant això, fent clic a aquest enllaç, et poden robar els diners.

Estafa DGT / DGT

Correu fals de l'estafa de les multes no pagades / Direcció General de Trànsit

"Hem detectat en el nostre sistema el registre d'una multa no pagada. Per més informació, descarregui el següent enllaç" diu en el correu. Per fer-lo encara més realista, hi adjunten el logotip de la Direcció General de Trànsit i del Ministeri d'Interior. 

Estafen suplantant la DGT

Entrant a aquest enllaç, es redirigeix a la víctima de l'estafa a una pàgina molt semblant a la de la DGT on es demanen les dades personals del receptor, així com el número de compte bancari per pagar la falsa multa.

Malauradament, moltes persones han picat en aquesta estafa i els han robat els diners. Per aquest mateix motiu, la DGT ha alertat que les multes mai es notifiquen a través del correu i que no utilitzen paraules com "transito". També han recordat que totes les multes arriben a través de cartes certificades i han demanat a tothom que faci cas omís a aquest tipus de correus fraudulents.