Un fals avís de bomba en un vol de Ryanair procedent de Bèrgam, a Itàlia, que ha aterrat a Sevilla ha obligat la Policia Nacional a desallotjar als passatgers i a activar un dispositiu dels Grups Operatius Especials de Seguretat (GOES) per confirmar l'estat de l'alerta per bomba.

“Bomb” escrit en un paper

Fonts policials han indicat que l'alarma va saltar quan el personal de cabina va trobar un paper amb les lletres retallades i la paraula "Bomb".

Després d'aterrar a l'aeroport San Pablo de Sevilla, el passatge ha estat desallotjat i traslladat a una de les terminals i l'avió col·locat en una de les pistes de l'aeroport perquè els membres dels GOES de la Policia Nacional el poguessin inspeccionar en col·laboració amb els especialistes en desactivació d'explosius.

En el seu compte de Twitter, Controladors Aeris ha informat que s'ha tractat d'una falsa amenaça i que després de ser revisat l'avió s'ha donat per finalitzat l'incident.

“Falsa amenaça de bomba en un vol a Sevilla”

"Falsa amenaça de bomba en un vol a Sevilla. Se l'ha portat a una zona apartada i s'ha desembarcat el passatge. S'han produït lleugeres demores. Després de ser revisat es dona per finalitzat l'incident", segons han explicat ells mateixos en un comunicat breu a Twitter.

Quan faltaven pocs minuts per les nou del vespre s'ha activat l'alerta per part de l'aeroport, després de rebre l'avís de la tripulació d'aquest vol de Ryanair. Tal com es pot veure a les imatges, l'avió s'ha desplaçat a una zona apartada d'aquest aeroport de Sevilla i els efectius policials hi han entrat per inspeccionar-lo.

A l'exterior ja s'havia organitzat un dispositiu, amb bombers i sanitaris, per si l'amenaça era real. Ara la Policia Nacional investiga qui pot haver deixat aquest paper i amb quina intenció. Cal recordar que tot Espanya, com la resta d'Europa, està en alerta 4 sobre 5 d'amenaça terrorista, fet que extremar totes les precaucions i revisar fins al darrer extrem totes les alertes de possibles bombes.

Retards en vols des de Sevilla

En el cas de Sevilla, per sort, tot plegat s'ha tractat d'un ensurt. Aquest avís de bomba ha generat retards en els vols que havien de sortir de l'aeroport després de complicar-se l'operativa per haver d'apartar l'avió de la pista central i d'altres operacions que s'han realitzat.

Un vol que havia de volar de Sevilla a Barcelona ho ha fet amb retard, però ha acabat sortint i arribant sense problemes. No s'han cancel·lat vols. Avui l'aeroport de Sevilla està previst que treballi amb normalitat després de la falsa alarma de bomba d'aquest divendres