Alejandro Cao diu ser un dels homes forts de Corea del Nord pel món. L’únic no oriental que pot parlar en el nom del règim de Kim Jong-un, el líder suprem de la RPCD, la República Popular Democràtica de Corea, com s’autoanomenen. 

Tot i que els seus viatges a Pyongyang eren freqüents, ara viu “segrestat” a Espanya, d’on fa anys que no en pot sortir per una ordre judicial que li ha retirat el passaport després de vincular-lo, per part de la Guàrdia Civil, a la tinença il·lícita d'armes. Ell ho nega, clar. Però la seva força diplomàtica no ha ajudat al fet que el jutge que l’investiga li hagi retornat el passaport, tot i que ja fa cinc anys que va ser arrestat. 

Cao de Benós, acusat de tinença d'armes, es passa a la crítica gastronòmica

Des d’Espanya, concretament, des del Gaià, a tocar de Tarragona, on viu, segueix gestionant les relacions internacionals de Corea del Nord, però té temps lliure. Segons sembla, Alejandro Cao de Benós és un apassionat de les pizzes i ha tastat gairebé totes les pizzeries franquícia que hi ha a casa nostra i la seva crítica gastronòmica s’ha fet viral.

El màxim representant internacional i únic diplomàtic estranger de Corea del Nord parla de pizzes. Cao de Benós assegura que Telepizza fa servir productes de llauna en les seves elaboracions, com els xampinyons. En canvi, Domino's sí que fa servir productes frescos, si bé la massa no és del gust del nostre protagonista. “Sembla una galeta”, assegura. I ell opta per fer-ho amb la massa “original”. Les pizzes de Papa John's tenen opcions veganes, però creu que són una mica cares. En canvi, Pizza Hut tampoc passa el filtre de Cao de Benós, ja que són molt olioses.

Pizza / Wikimedia Commons

Les Domino's són les que millor queden de la crítica de Cao de Benós / ElCaso.cat

Les pizzes de Cao de Benós, sense pinya

I hi ha un producte que sembla vetat per Cao de Benós. És un debat recurrent, sobre si les pizzes han de portar pinya o no. I pel diplomàtic la resposta és “no”. 

Les pizzes a Corea del Nord

Les franquícies dedicades a la pizza no ho tindran fàcil, ara per ara, si volen entrar de la mà del de Tarragona a la RPCD. A Pyongyang necessiten inversions estrangeres com aigua de maig, però caldrà passar el filtre del seu home fort a l’estranger i ara per ara, si no s’esforcen una mica més, sembla complicat. Potser, però, les empreses, algunes de capital americà, ja els hi sembla bé no tenir cap contacte amb l’absurd país de Kim Jong-un.

El país de Kim Jong-un, per les seves proves nuclears, pateix un aïllament internacional i dures restriccions al comerç internacional, un fet que els ha obligat a buscar, per vies poc ètiques, entrades de capital estranger. Les empreses que volen negociar amb Corea s'exposen a greus sancions si no ho fan de manera camuflada seguint, alguns cops, els plans de Cao de Benós.