Alec Baldwin, reconegut actor i ara famós per l'incident mortal que va protagonitzar en el rodatge de la pel·lícula Rust, on va morir la directora de fotografia Halyna Hutchins, podria perdre la seva fortuna després del tret accidental.

L'accident mortal de Baldwin en números

Encara que en les últimes setmanes s'ha pogut confirmar que la família de la morta no culpa Baldwin i que no s'interposarà contra ell cap denúncia legal, l'actor és, de fet, amo de la productora del western que va acabar en tragèdia.

Halyna Hutchins / Imdb

Halyna Hutchins / Imdb

El Dorado Pictures, amb seu a Universal City, Califòrnia, i amb Mallory Schwartz al capdavant com a productora executiva, és ara el nom que podrà figurar en les denúncies per la mort de Hutchins.

Com també es va revelar després de l'accident, Baldwin va disparar directament a la lent de la càmera -darrere la qual hi havia l'Halyna i Joe Souza, el director- pensant que es tractava d'una de foguejament que no contenia projectils.

Però un error en el set de rodatge va acabar amb una bala ben real impactant contra la directora de fotografia, que va morir hores després en un hospital d'Albuquerque.

Tret accidental amb resultat fatal

És aquesta negligència la que busquen resoldre els policies de Santa Fe, que han obert una investigació sobre això. I és que després de descartar que l'actor ho hagués fet a propòsit, s'han començat a depurar responsabilitats per arribar al fons de la qüestió.

És per això que s'ha començat a apuntar a dues persones empleades en el set el dia dels fets: l'assistent del director, Dave Halls, que va confessar no haver revisat l'arma abans de lliurar-la-hi a Baldwin; i Hannah Gutiérrez-Reed, l'armera de la producció, que no sap com les bales van arribar a l'arma fatal.

Qui és el responsable de l'accident?

De fet, en el mateix set es van requisar centenars de projectils, entre els quals hi havia bales fictícies i reals.

Tant Halls com Gutiérrez-Reed eren treballadors d'El Dorado Pictures, per la qual cosa, malgrat no ser responsable individualment, Baldwin és el responsable de la productora en la qual es va produir la mort d'Hutchins. Per això podria enfrontar-se a una demanda civil, cosa que el fiscal a càrrec del cas no ha descartat, ja que tots els escenaris segueixen sobre la taula.

alec baldwin actor efe

Alec Baldwin / EFE

Però, què es juga aquesta estrella de Hollywood? Segons declaracions d'Adam Winkler, professor de dret especialitzat en polítiques d'armes, a l'agència AP, "clarament hi va haver negligència en el set i els productors tenien el deure de preservar la seguretat de l'equip".

El catedràtic sentenciava després que els pagaments a què s'enfronta, que en part podrien ser coberts per una assegurança de la productora, podrien ascendir a "milions i milions" de dòlars.

El Dorado Pictures: la fortuna de Baldwin trontolla

Per al novaiorquès, de 63 anys, la batalla legal podria resultar en grans pèrdues en el seu gran patrimoni.

Alec Baldwin compta amb una fortuna d'uns 60 milions de dòlars, a més de diverses propietats immobiliàries. Entre elles destaquen la seva mansió en els Hamptons, que va comprar juntament amb qui va ser la seva dona, Kim Basinger; i un àtic en Greenwich Village, Nova York, pel qual va pagar dotze milions de dòlars el 2011.

Mentre espera a la possible clatellada judicial, la productora El Dorado Pictures ha suspès indefinidament el rodatge de Rust.

Baldwin, que va debutar als anys 80, ha estat nominat a un Oscar i guardonat amb tres Globus d'Or i tres premis Emmy. Ara la seva reputació trontolla, malgrat el suport de la família Hutchins, i la seva fortuna podria estar en greu perill.