Alberto Chicote, cada vegada més conegut pels fraus que destapa en restaurants i en la indústria alimentària espanyols, hi torna. En aquest cas, es tracta d'uns cucs il·legals que se serveixen en establiments de cuina mexicana.

Alberto Chicote descobreix un nou escàndol

L'equip del programa de La Sexta, Te lo vas a comer, liderat i presentat pel reconegut cuiner, revelava amb una càmera oculta al capítol d'aquest dilluns el nou frau. Tal com narra Chicote, una part de l'equip es fa passar per una parella i reserva una taula local, ubicat a Sevilla.

Amb la càmera amagada a la roba d'un d'ells, demanen el menú i fan una sèrie de preguntes a la cambrera, que acaba delatant la irregularitat i retratant l'amo del restaurant, que és el presumpte responsable del contraban.

Un restaurant mexicà de Sevilla, en 'Te lo vas a comer'

Fent-se passar per curiosos, pregunten a l'empleada sobre els insectes que tenen en carta, a la qual cosa ella contesta les espècies que tenen disponibles: cucs de maguei -una espècie de larva que creix en plantes com l'atzavara (anomenat maguei)- i chapulines -una espècie de saltamartí.

Chapulines / PxHere

'Chapulines' / PxHere

Les dues espècies estan explícitament prohibides per al consum humà en restaurants del territori espanyol.

El membre de l'equip de Te lo vas a comer demana els dos tipus per provar-los i li pregunta a la cambrera si sempre disposen de la matèria primera per a aquests plats, que es presenten saltejats i cruixents a tall d'acompanyament o aperitiu.

Cucs i llagostes il·legals per al consum humà a Espanya

Ara sí, la treballadora es delata: "Al principi només teníem chapulines, però el nostre cap se'n va anar a Mèxic i quan va tornar va portar cucs, encara que molts més no pot portar, perquè no el deixen".

A això, els investigadors li pregunten si és perquè és il·legal, però ella es defensa dient que "és legal , però depèn de la quantitat".

Cucs de maguei / Wikimedia

Cucs de maguei / Wikimedia

"O sigui que els porta a la maleta", afirma el que porta la càmera. I ella confessa "sí".

"I els porten vius?", continua interrogant el periodista. "No", respon ella, per afegir que "és un cuc realment net perquè s'ha passat la seva vida dins de la planta", descartant vivers de producció controlada.

Finalment, comenta que és un plat molt popular al restaurant, que ho demana molta gent.

Així, Alberto Chicote, una vegada més, destapa una il·legalitat, en aquest cas d'insectes, després de denunciar ja fraus de carn, peix o productes qualificats d'"artesans" o "casolans".