La pujada desorbitada de preus que ha patit l'oli d'oliva el darrer any, en part provocats per la falta de pluges i el suport a l'explotació oleícola, han fet que es converteixi en or líquid. Tant és així que s'han succeït robatoris d'olives per tot Espanya i amb força freqüència a les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Però l'assalt d'aquest mes ha anat més enllà dels furts als camps i han actuat directament a les botigues de la ciutat de Tarragona, d'on han sostret directament les garrafes d'oli que ja eren llestes per la venda. Per això, els Mossos d'Esquadra han detingut, aquest dijous 22 de febrer, dos homes a la capital tarragonina, de 35 i 37 anys, respectivament.

No eren robatoris per l'autoconsum, precisament. Un dels arrestats, l'home de 35 anys, regentava un establiment al carrer de l'Alguer de Tarragona on es venia l'oli robat. El producte era sostret per l'altre individu, de 37, que va arribar a furtar, com a mínim, dinou garrafes d'oli en supermercats, un total de 77 litres valorats en uns 659 euros. Això és el que es van trobar els agents quan van escorcollar el local d'un dels detinguts, així com documentació incompleta i amb irregularitats per vendre al públic tant l'oli com altres productes alimentaris. 

Així els van enxampar: un va delatar l'altre

El Grup de Delinqüència Urbana de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Tarragona va inspeccionar tota la botiga del carrer de l'Alguer de Tarragona, de la qual sospitaven que venia objectes sostrets i productes alimentaris pels quals no tenia llicència. I així va ser, perquè només en preguntar per les garrafes, el comerciant es va posar molt nerviós i va donar versions contradictòries als agents. La casualitat va ser que, durant les preguntes dels policies, va entrar a l'establiment el segon implicat amb una garrafa amb l'alarma del supermercat encara posada.

Tot era molt evident i els agents del Fura, de paisà, van reconèixer el lladre que va entrar amb la garrafa d'oli que encara portava l'alarma del supermercat. Per això, per evitar veure's implicat, el comerciant va delatar-lo. No li va servir de res. Els Mossos d'Esquadra van descobrir que els homes venien l'oli robat a un preu d'entre 20 i 30 euros la garrafa de cinc litres -que seria uns 5 o 6 euros menor que a l'establiment d'on les sostreien. Per tot això, van detenir el regent de la botiga, de 35 anys, per un delicte de receptació i el seu soci, de 37 i amb 29 antecedents policials, per un de furt. Aquest dissabte han passat a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona i han quedat en llibertat amb càrrecs.