Mayra Guadalupe Mata Hernández, una model d'OnlyFans coneguda com a Yummi Li, fa més de vint dies que va desaparèixer a Ciutat de Mèxic i ha fet saltar totes les alarmes. La jove, de 26 anys, va deixar de respondre al telèfon i tots els seus comptes de xarxes socials es van tancar una setmana després. És per això que ara les seves companyes i familiars demanen difusió i col·laboració ciutadana per trobar-la, tement un possible segrest en plena escalada de violència a Mèxic.

Buscant a Mayra Guadalupe a Ciutat de Mèxic

La noia desapareguda formava part de l'Aliança Mexicana de Treballadores Sexuals (Amets), que ha creat el seu propi cartell de recerca per difondre'l i forçar una investigació per trobar-la. La nit de diumenge passat un familiar denunciava per telèfon a les autoritats que la Mayra havia desaparegut i s'ha pogut saber que l'última vegada que algú va parlar amb ella va ser una de les seves amigues el passat 22 de març.

Policia México / REUTERS Carlos Jasso

Busquen una jove de 26 anys coneguda per ser model d'OnlyFans / Arxiu

Després, la plataforma OnlyFans -en la qual subscriptors paguen per contingut sexual- va poder determinar que la seva última connexió a la xarxa en la qual treballava va ser el 28 de març, i des d'aleshores tot es fon negre. Ni trucades de telèfon ni missatges no han aconseguit donar amb ella, i a poc a poc els seus perfils en altres xarxes socials van anar sent tancats, acabant amb les opcions de contactar amb la Mayra. La jove, de 26 anys, es descriu al cartell de recerca.

La model d'OnlyFans que va desaparèixer fa més de 20 dies

Cabell negre, ulls de color cafè i una estatura d'1,65 metres, comença el cartell difós per Amets, en el que també detallen que té dos tatuatges: una santa mort en blanc i negre al braç dret i el nom Jess Caballero, al canell en cursiva. El nom correspon a la seva amiga Jessica Caballero, que va poder parlar amb ella el dia d'abans de desaparèixer i deixar de contestar al telèfon, encara que s'havien distanciat, la jove assegurava en el seu Facebook que l'havien arreglat i que la Mayra també havia publicat missatges molt depressius per la mort del seu pare.

Mayra model OnlyFans desapareguda / Amets

Les alarmes van saltar fa més de vint dies, però no se li va donar importància al cas / Amets

Yummi Li, el seu nom artístic, s'autodefineix a les seves xarxes socials com una model filipina, amb impacte a Twitter, Instagram i TikTok, ara suspesos, i a OnlyFans, on té un compte verificat.

Va ser l'oncle de la Mayra qui va denunciar la seva desaparició i no va obtenir una gran resposta, detalla El País, en declaracions de Jessica Caballero. Tanmateix, després de la difusió en xarxes socials del pamflet fet per les companyes de feina sexual, la Fiscalia de Ciutat de Mèxic ha començat a seguir el cas aquest dimarts, encara que no es coneixen més detalls per evitar entorpir les investigacions. Per la seva part, el Ministeri Públic encara no ha informat de l'obertura de les indagacions, indica el mateix mitjà.