La Gendarmerie francesa ha demanat col·laboració als Mossos d'Esquadra i a la policia espanyola per resoldre un presumpte cas d'assassinat d'una prostituta al sud de França, a Occitània.

Concretament, i segons ha pogut saber ElCaso.cat, la dona va aparèixer sense vida el passat 10 de juny a la llera del riu La Berre, en una zona que es coneix com a Terouge, a la localitat de Portèl, a 40 quilòmetres al nord de Perpinyà, la capital de la Catalunya Nord.

El cos va ser trobat per la Gendarmerie en una zona on els veïns d'aquest municipi es banyen. En el moment de la localització del cos de la noia no es va trobar cap document d'identificació ni cap telèfon mòbil.

Treballadora sexual que parlava català

Segons la policia francesa, diversos testimonis han assegurat que la dona, que podria ser treballadora sexual, parlava català o espanyol, fet pel qual la policia francesa ha posat el cas en coneixement dels Mossos des del centre de coordinació policial i duanera de Melles, on treballen conjuntament les policies que operen a banda i banda del Pirineu.

Les primeres investigacions de la policia francesa, el cos de la noia presentava marques de cops a la cara i també contusions i esgarrapades per tot el cos i tenia un dels dits de la mà dreta seccionat. La dona portava una motxilla on es van trobar roba, arrencades i objectes sexuals.

Una noia d'entre 20 i 40 anys amb un tatuatge al canell

El cadàver de la noia ha permès afinar una mica la descripció de la dona que ha demanat la Gendarmerie poder identificar. Es tracta d'una dona d'entre 20 i 40 anys, rossa, d'uns 1,50 metres i uns 60 quilos de pes, d'ulls marrons i pell blanca. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, la dona trobada morta portava un tatuatge amb el símbol d'infinit al canell esquerre.

En el moment que va ser trobat el cadàver anava sense sabates, vestit amb leggins i la part superior d'un banyador. Les autoritats franceses, a petició de la fiscalia de Narbona, han enviat fotografies del cadàver als Mossos d'Esquadra per demanar col·laboració per poder ser identificada. De moment, no hi ha hagut sort.

Més cadàvers No Name a Catalunya

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil també tenen diverses investigacions en marxa per localitzar cadàvers sense nom trobats a Catalunya, concretament, a la zona de Girona.

Des de l'estiu de l'any 2018 que la Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra, de manera paral·lela, treballen per identificar dues persones, un noi i una noia, que van aparèixer sense vida. Un va ser trobat al mar, a Lloret de Mar, amb una armilla amb pedres, i el segon, amb pocs dies de diferència, en un galliner de Sant Julià de Ramis.