La Unitat Central d’Agressions Sexuals (UCAS) dels Mossos d’Esquadra investiguen dues agressions sexuals aquest cap de setmana a Granollers, al Vallès, coincidint amb el cap de setmana de la festa major dels Blancs i Blaus. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, la primera agressió sexual es va registrar la nit de dissabte a diumenge a tocar del riu Congost, a la zona del carrer de Mataró, quan un home va atacar una noia i la va agredir sexualment. S’ha obert una investigació per aclarir els fets, després de rebre la denúncia de la noia, la descripció que ha pogut fer la víctima, i també l’informe mèdic de l’agressió sexual. 

Una segona agressió sexual

Aquesta matinada, però, s’ha produït una nova agressió. Els fets s’han registrat en una zona propera, també a tocar del riu Congost en el seu pas per Granollers. La víctima és una noia d’uns 25 anys que ha denunciat que un home l’ha agredit sexualment, sense ús d’armes blanques, en aquesta zona de la capital del Vallès Oriental. Els Mossos d’Esquadra estan investigant si els dos atacs poden estar relacionats i si poden ser obra d’una mateixa persona, un home. Tot i això, ara mateix no hi ha cap avenç, si més no que la policia hagi volgut confirmar, sobre la investigació o la possible detenció de l’autor o els autors. El que sí que ha sabut ElCaso.cat de fonts de la investigació és que les dues víctimes, en les primeres declaracions, asseguren que l’atacant no era conegut i que encara no està arrestat.

La investigació haurà d’avançar i, de moment, la policia catalana imposa el silenci davant d’aquest episodi que fa témer als Mossos d’Esquadra. Oficialment, s'ha confirmat que no hi ha cap persona detinguda per cap dels dos casos i que no hi ha més casos, a hores d’ara, registrats. Evidentment, la policia tampoc ha facilitat detalls d’aquestes dues agressions sexuals denunciades.

Unitat Central d’Agressions Sexuals

El cas de Granollers, amb aquestes dues agressions sexuals registrades a la capital del Vallès Oriental, se l’han quedat els investigadors de la Unitat Central d’Agressions Sexuals (UCAS), els especialistes de la policia catalana en la investigació d’agressions sexuals d’autor desconegut.

Si bé les dades confirmen que la majoria d’agressions i abusos sexuals són protagonitzats per persones de l’entorn de la víctima, també n’hi ha en les quals l’agressor és desconegut, i aquesta és una de les especialitats d’aquesta unitat central dels Mossos d’Esquadra, sota el comandament de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC).

L’UCAS són els responsables de la detenció del violador de la nit de la Castanyada d’Igualada, un jove bolivià que va deixar una noia menor d’edat entre la vida i la mort en un descampat a la capital de l’Anoia després de violar-la de manera brutal.