Un grup de persones va agredir aquest dijous una noia transsexual de 26 anys a la sortida d'un bar de Palència. Van clavar-li un cop a la cara amb un objecte de vidre. La víctima va despertar a l'hospital mentre li cosien els punts.

Grup de nois d'entre 30 i 40 anys

Segons ha relatat la jove, sobre les dues del matí de dimecres passat va entrar en un bar de Palència per prendre una cervesa i "un grup de nois d'entre 30 i 40 anys van començar amb el seu rotllo, amb comentaris desagradables, a murmurar i a dir que quin fàstic".

"Ells van sortir a fumar al carrer i quan vaig sortir jo em van rebentar una ampolla o un got de vidre a la cara, vaig perdre el coneixement i em vaig despertar a l'hospital amb els punts", ha explicat, assegurant que no sap com va arribar al centre sanitari.

La jove, de nacionalitat colombiana, presenta diversos talls al costat esquerre de la cara i un a la parpella que possiblement precisi intervenció quirúrgica, segons va traslladar-li el personal del Servei d'Urgències de l'Hospital Riu Carrión.

Quan va sortir de l'hospital, va interposar denúncia a la Comissaria provincial de Policia, relatant tot l'ocorregut i assegurant que abans de colpejar-la, un dels homes "va manifestar una frase de caràcter homòfob com 'quin fàstic, un transsexual'" tal com consta en la denúncia a què ha tingut accés EFE.

El fet ha estat ja denunciat i des de la Comissaria de Palència investiguen l'esdeveniment, de moment sense entitat de delicte d'odi i com un delicte de lesions, segons han comunicat fonts de la Policia a Europa Press.

"Estic destrossada per dins i per fora"

Des del col·lectiu esperen que els autors puguin ser identificats i paguin per l'agressió comesa. A més, l'associació s'ha posat en contacte amb la víctima, qui es troba "molt afectada pel brutal atac", i a qui ha ofert tot el seu suport.

Violència cop de puny puny / Arxiu|Arxivament

Violència recurs / Arxiu

"És la primera vegada que em passa una cosa així. Mai no he tingut cap problema per ser trans", ha afirmat Valeri, que resideix habitualment a Madrid. "Mai no he tingut por, però ara estic destrossada, per dins i per fora, estic aterrida, fora de combat", ha explicat, assegurant que "aquestes agressions són pura homofòbia".

Es dona la circumstància de què fa deu dies una altra persona trans va patir un altre atac a la plaça Juan XXIII de Palència quan dos joves van amenaçar-la i van insultar-la, encara que en aquest cas la víctima no hauria presentat denúncia.