Agressió sexual a Madrid. Un grup de joves van assaltar i un d'ells va agredir sexualment una noia en un pas soterrani de l'A-5, a la zona de Batán, a Madrid. Els fets van passar la nit del 23 al 24 de juny, la setmana passada, quan la noia, després de sortir del Metro, de l'estació de Casa de Campo, i quan anava cap a casa, un grup de joves la va assaltar i un d'ells la va agafar i li va fer tocaments.

En un primer moment se la van quedar mirant i ella es va posar nerviosa. Segons relata, un d'ells va començar a seguir-la, interceptant-la en un moment donat. El noi la va agafar per l'esquena i li va fer tocaments no consentits en les parts íntimes del seu cos.

La jove va intentar escapolir-se i va començar a cridar, crits que van ser sentits per un taxista i un vianant que passaven per la zona i que van baixar al pont per ajudar-la. Quan van arribar el taxista i el ciutadà, l'agressor va marxar corrents i no el van poder agafar i es va escapar. La víctima va ser assistida posteriorment per un equip mèdic i els seus familiars.

La Policia Nacional busca l'autor de l'agressió

La Policia Nacional s'ha fet càrrec de les investigacions i de moment s'estan analitzant les càmeres de seguretat de la zona i recollint les declaracions dels testimonis i la noia, que va afirmar que entre la foscor i els nervis no va poder veure la cara al seu agressor.

L'entorn del pont de Batán ha viscut els darrers mesos un augment de tensió per culpa de delictes que, presumptament, protagonitzen grups d'estrangers que viuen en un centre de menors de la zona. La Policia Nacional ara mateix no ha aclarit si l'agressió de la setmana passada es pot atribuir a membres d'aquest centre o no.

El govern d'Espanya demana no "criminalitzar" els menors

La delegada del govern a Madrid, Mercedes González, ha acceptat, a preguntes dels periodistes en un acte d'Europa Press, que "determinats joves d'aquest centre estan cometent determinats delictes i robatoris de mòbils". "És una realitat, però no es pot criminalitzar a menors que han sortit dels seus països per a poder viure. És un problema que ha d'anar compassat d'una integració social", també ha assegurat.