La Policia Local de Màlaga ha detingut un home de 41 anys com a presumpte autor d'un delicte d'agressió sexual a una dona amb discapacitat psíquica. L'agressió va tenir lloc en ple carrer dimarts passat 26 d'abril a la ciutat de Màlaga (Andalusia) i la detenció es va produir poc després aquell mateix dia, gràcies a una agent del cos que en aquell moment es trobava fora de servei.

Segons detallen les fonts policials, la víctima es trobava passejant el seu gos pels carrers de la ciutat quan, presumptament, l'agressor es va apropar a ella demanant diners i, seguidament, proposant a la dona de mantenir relacions sexuals. Davant de la negativa, l'home va forçar la dona a plena llum del dia, arribant presumptament a consumar la violació.

Una agent fora de servei va seguir l'agressor i va aconseguir detenir-lo

En el moment de l'agressió, una agent de la Policia Local que es trobava fora de servei es va adonar dels fets i, immediatament, va intervenir per ajudar la víctima. A continuació, la policia va començar a seguir discretament l'agressor. Durant el seguiment, l'agent va aportar la descripció de l'home i va informar de tots els passos que feia a la Sala 092.

L'agressor va entrar en diferents establiments durant el seu trajecte dels carrers d'Eugenio Gross i de Sant Sebastià, segons ha avançat Diari Sud. Va ser en aquest últim carrer on una dotació de policies locals uniformats es va personar per procedir a la detenció del presumpte agressor, que posteriorment va ser traslladat a dependències policials. Mentre això succeïa, altres policies locals de paisà es van entrevistar amb la víctima i la van acompanyar fins a un hospital perquè els sanitaris la reconeguessin i extraguessin mostres de les seves robes, segons explica el mateix mitjà.

La víctima és una dona amb discapacitat de causa psíquica

La dona agredida, de 42 anys, pateix una discapacitat de causa psíquica, fet que agreuja el delicte comès per l'agressor. Tal com detalla Diari Sud, la Policia Local va incoar un procediment de diligències prèvies en un jutjat d'instrucció de Màlaga.

Els delictes d'agressió sexual van augmentar en més d'un 30% durant 2021

En l'últim Balanç de Criminalitat que el Ministeri d'Interior va publicar, les dades sobre els delictes d'agressió sexual lluny de disminuir, van augmentar en xifres esgarrifoses. Els delictes d'agressió sexual amb penetració van augmentar en un 34% el 2021 respecte de l'any 2020, amb un total de 2.143 denúncies interposades. D'altra banda, els delictes contra la llibertat i indemnitat sexual també van augmentar; la xifra concreta és un 29,2% respecte de l'any 2020, i es van comptabilitzar 17.016 denúncies.

Fragment Balanç Criminalitat 2021 MInisterio Interior
Fragment del Balanç de Criminalitat de 2021 publicat pel Ministeri Interior / Ministeri d'Interior