Detenen dos nois de 20 i 23 anys acusats d'haver violat una jove en un portal d'un edifici de Barakaldo (Biscaia): hi ha més persones investigades per aquesta agressió sexual que, a més a més, també han robat la bossa de mà i el mòbil a la víctima, que ha estat abordada amb molta violència, uns fets que estan sent investigats.

La violació s'ha produït el diumenge cap a les 6:30 de la matinada a Barakaldo. Tot ha començat quan la víctima estava caminant pel carrer quan, de cop i volta, un grup d'homes l'ha abordat pel carrer per agredir-la sexualment. Per fer-ho, l'han obligat a entrar en un portal i, un cop a l'interior, l'han violat i, posteriorment, li han robat els seus objectes personals. 

Dos detinguts de 20 i 23 anys per una agressió sexual i un robatori amb violència i intimidació

La víctima ha denunciat els fets i el mateix diumenge l'Ertzaintza i la Policia Local de Barakaldo han fet un operatiu conjunt per detenir els presumptes autors d'aquesta agressió sexual. Han arrestat dos nois de 20 i 23 anys acusats de violació i de robatori amb violència i intimidació.

Dos homes més investigats per la presumpta implicació en els fets

D'altra banda, també hi ha dos homes investigats pels mateixos fets, ja que sospiten que també han participat en aquesta agressió sexual. Quan els dos detinguts passin a disposició judicial, es determinarà si els deixen en llibertat amb càrrecs o si entren a presó de manera provisional.

De moment, no ha transcendit la identitat dels presumptes autors dels fets, que es podrien enfrontar a penes de presó molt elevades pels fets. La investigació està en mans de l'Ertzaintza i no es descarten noves detencions.

Una altra agressió molt similar en un portal d'una finca de València

Aquest cap de setmana, a la capital del País Valencià, també s'ha produït una agressió sexual molt semblant. La víctima és una menor de 17 anys que va ser abordada per un home en el portal d'un edifici, de la mateixa manera que en cas de Barakaldo. Els fets van passar cap a les 22:00 i el presumpte agressor la va atacar per l'esquena quan estava entrant al portal.

Policía Nacional / EFE

La Policia Nacional busca un agressor sexual de València, que ha atacat a la víctima d'una manera molt similar a la violació grupal de Barakaldo (Biscaia) / EFE

Investigació oberta per localitzar i detenir l'agressor sexual de València

Al cap de set hores, un home va intentar violar una altra dona de la mateixa manera, però la víctima va aconseguir escapar. Hi ha una investigació oberta i sospiten que ha estat el mateix agressor sexual en tots dos casos i la Policia Nacional està intentant localitzar-lo com més aviat millor.