Agents de l'Ertzaintza han detingut aquest diumenge un home acusat d'haver agredit sexualment una noia de 17 anys durant les festes del barri d'Algorta, a la localitat biscaïna de Getxo. Segons fonts de la policia basca, els fets han tingut lloc durant la matinada, i el sospitós ha pogut ser detingut al cap de poques hores, després que la noia denunciés l'ocorregut en comissaria. A hores d'ara, l'arrestat està en dependències policials a l'espera de terminar les diligències i ser posat a disposició judicial. 

Tres agressions sexuals en una setmana 

El passat dimarts 25 de juliol, una jove de 22 anys ja va denunciar un intent de violació per part d'un home que la va abordar durant les festes de Paellas de Aixerrota, al voltant de dos quarts de vuit del vespre. La víctima va denunciar davant l'Ertzaintza que un home l'havia tocat sense el seu consentiment, i que havia intentat agredir-la aprofitant l'aglomeració de gent reunida durant les celebracions. La policia va posar en marxa una investigació que va concloure amb la detenció d'un jove de 26 anys el passat dijous com a presumpte autor de l'agressió. 

A banda d'aquestes dues detencions, la policia basca ha informat d'una tercera denúncia per fets similars durant la setmana passada. La tercera va tenir lloc el passat dissabte a la propera localitat de Santurtzi, i en aquest cas encara no consta cap arrestat. 

Una jove agredeix sexualment un noi de 13 anys a Pamplona

La Policia Municipal de Pamplona va detenir el passat dissabte una jove de 18 anys per, presumptament, haver agredit sexualment un noi menor d'edat. Tant l'acusada com la víctima, de 13 anys, es trobaven al parc de la Vuelta del Castillo de la localitat, amb els seus respectius grups d'amics, quan va tenir lloc l'agressió. Segons la denúncia del nen, la noia va apropar-se a ell en un moment determinat de la nit, al voltant de les deu, i el va acorralar

Els crits d'auxili del noi van cridar l'atenció de les persones que passaven pels voltants, que van alertar a la policia. Poc després, van arribar els agents, que van procedir amb la detenció de la noia i van acordonar la zona. Aquell mateix dissabte, els pares del noi van presentar una denúncia a comissaria.