L'associació P.A.S.O.S del Vendrell va rescatar, amb ajuda dels Mossos d'Esquadra i dels Agents Rurals, una gosseta terriblement maltractada que vivia en condicions inhumanes en una casa d'aquest municipi del Baix Penedès. L'organització ha denunciat l'estat en què es trobava l'animal a les seves xarxes socials, explicant que aquesta gossa feia al voltant de deu anys que malvivia en propietat d'una dona que no només la tenia descuidada, sinó que, pel que sembla, també la maltractava físicament. 

El passat divendres la gossa va poder ser rescatada després de la denúncia d'uns veïns que van veure l'animal al pati de la casa en la qual vivia, amb clars signes d'haver rebut alguna pallissa, amb calbes per tot el cos, ferides que supuraven i envoltada dels seus propis excrements. Amb la col·laboració de la policia van aconseguir que la propietària la lliurés als membres de l'associació, que van portar-la ràpidament a un veterinari que va confirmar l'espantós estat en el qual es trobava. 

Mig cega i gairebé paralítica 

Segons han explicat en un post d'Instagram, quan la van trobar la gosseta tenia úlceres als genolls i als colzes, pesava només 2.800 grams i no podia ni moure's ni mantenir-se de peus. A més, tenia tots dos ulls infectats, i en un d'ells havia perdut completament la visió. Per empitjorar les coses, el pèl se li desprenia amb només tocar-la i com no pot moure's es fa les necessitats a sobre, per la qual cosa necessita atenció constant. 

La que era propietària de la gosseta està sota investigació dels Mossos d'Esquadra per un presumpte delicte de maltractament animal, i l'associació ha demanat col·laboració ciutadana per poder fer front a les despeses veterinàries de l'animal.