Les extorsions per Internet arriben a límits que fan servir gairebé totes les tecnologies disponibles ara mateix. Els Mossos d'Esquadra han alertat d'una estafa que està molt present aquests dies a la xarxa, especialment al correu electrònic, on ja no només et demanen diners per evitar una multa o restablir el compte bancari, sinó que també arriben al punt de les amenaces. Aquest és el cas d'un missatge que circula per les safates d'entrada de diferents mails en què et diuen que tenen imatges íntimes teves i et demanen pagar una quantitat de milers d'euros.

Però per fer aquest pagament, a més, t'extorsionen perquè ho facis amb bitcoins. D'aquesta manera és pràcticament impossible rastrejar la transferència i quan te n'adones de l'estafa, els diners ja han volat. Al correu electrònic d'exemple que han difós els Mossos d'Esquadra es pot llegir "vull informar-te sobre una situació molt dolenta per a tu. No obstant això, pots beneficiar-te'n si actues amb saviesa". Una primera frase que incita a l'amenaça que vindrà després, revelant el que podria arribar a passar si no pagues l'import, que en aquest cas és de 1490 dòlars estatunidencs en bitcoins.

No pagueu res i esborreu el correu: recomanacions

"Has sentit a parlar de Pegasus? Aquest és un programa d'espionatge que s'instal·la a ordinadors i telèfons intel·ligents i permet als hackers monitoritzar l'activitat dels propietaris dels dispositius. Proporciona accés a la teva webcam... suposo que ja t'imagines el que em refereixo", continua el missatge amenaçador enviat per correu electrònic. Tot una sèrie d'amenaces que conclouen dient que han enregistrat "molts vídeos teus masturbant-te veient vídeos porno molt controvertits". Arribat aquí fins i tot fiquen a Déu pel mig: "Déu és misericordiós i personador, i jo també. Però la meva misericòrdia no és gratuïta".

Després d'això, i una vegada la persona que ha rebut el correu s'ha cregut l'estafa, li demana pagar molts diners a canvi de desinstal·lar el suposat programa Pegasus i eliminar permanentment tots els vídeos que assegura comprometen a la víctima. Aquest correu, més enllà del que es pugui pensar és una estafa i els Mossos d'Esquadra demanen no pagar res i esborrar el correu. A més, també recomanen anar a l'Oficina de Seguridad del Internauta, del Instituto Nacional de Ciberseguridad, on es pot preguntar sobre aquest tipus de casos trucant al 017.