Una anciana de 83 anys, que estava en llibertat condicional des del 2019, va ser acusada a Nova York d'assassinar i esquarterar una dona, de 63, el tors desmembrat de la qual va ser trobat la passada setmana dins d'una bossa en un carro de compres en un carrer de Brooklyn.

L'anciana Harvey Marcelin ocultava al seu apartament el cap de Susaln Leyden, de 63 anys. Marcelin havia passat llargs anys a presó per assassinat i homicidi involuntari de dues dones que van ser les seves exparelles, i va ser arrestada el 4 de març i inicialment acusada d'ocultar restes humanes.

Aquest dijous van augmentar els càrrecs i Marcelin va ser acusada d'assassinat en segon grau per la mort de Leyden, de 68 anys, desmembrar el seu cos i amagar les seves parts. Es desconeix encara com ambdues dones es van conèixer, assenyala el New York Times.

Un home va trucar a la policia en trobar el cos

La notícia que va alarmar Nova York la passada setmana va ser la d'un home que va trucar a la policia després de trobar el cadàver d'una dona sense cap, braços ni cames en un carro de compres en un carrer de Brooklyn.

Dies després la policia va arribar fins a l'edifici on vivia Marcelin, molt a prop de lloc on es va trobar el cadàver, després que un vídeo de vigilància mostrés Leyden entrant a l'edifici amb la mateixa bossa multicolor on era el tors.

En realitzar una recerca a l'apartament de Marcelin van trobar el cap de la dona. Des que va ser arrestada, les autoritats han revisat les imatges del vídeo de vigilància que la van mostrar sortint del seu apartament amb el que creien que era el tors de Leyden, segons va indicar la Fiscalia dijous durant l'audiència de presentació de càrrecs, d'acord amb el Times.

Harvey Marcelin tenia antecedents

Indica a més, citant documents judicials que Marcelin va ser condemnada el 1963 per un assassinat en primer grau per disparar a la seva xicota, i encara que el jutge li va imposar cadena perpètua, el jurat no es va posar d'acord respecte a demanar la pena de mort que llavors hi havia en l'estat, va sortir de presó el 1984 en llibertat condicional per tota la vida.

D'acord amb el Times, després d'estar menys d'un any en llibertat va ser arrestada per haver apunyalat una altra dona amb la qual vivia. El cadàver d'aquesta dona va ser també trobat dins d'una bossa plàstica al Central Park.

El 1986 es va declarar culpable d'homicidi involuntari per aquesta mort i sentenciada a complir entre sis i 12 anys de presó. Durant les següents tres dècades, va buscar repetidament la llibertat condicional i se li va negar.

En una compareixença de 1997 davant la junta estatal de llibertat condicional, Marcelin va descriure el crim de 1984 i va dir que tenia "problemes" amb les dones. El 2010 se li va negar novament la seva comanda de llibertat, que finalment va aconseguir el 2019.