L'acusat de violar i tractar d'assassinar el setembre de 2019 a Fuerteventura la seva xicota, a qui va gravar mentre la penetrava i quan ella estava inconscient, i va agredir-la greument en intentar escanyar-la, ha dit aquest dimecres al tribunal que va ser "sexe dur consentit" que va acabar en una discussió.

Agressió sexual després de discutir

En la vista oral celebrada a la Secció Segona de l'Audiència de Las Palmas, les acusacions pública i particular han elevat a definitives les seves peticions de condemna respecte del processat, Alberson G.T.P., i demanen una pena de 26 anys de presó.

La dona assegura que, malgrat portar mesos tractant de posar fi de forma amistosa a la relació que mantenia des de feia any i mig amb Alberson, atès l'"assetjament" que aquest exercia sobre ella, la nit del 28 de setembre de 2019 va accedir a que sortissin a prendre unes copes amb la seva millor amiga i cap en l'empresa de seguretat on treballava.

Detingut / GatoDesing

Detingut / GatoDesing

A la víctima i a la seva amiga els va cridar l'atenció la insistència amb què Alberson els animava a beure 'xupitos' d'aiguardent als bars, una actitud que va prosseguir quan van anar a ballar a la discoteca "Mamarumba".

Va ser allà on es va desencadenar una discussió entre el processat i la víctima. Suposadament va ser arran que aquesta donés el seu condol per la mort de l'àvia del xicot de l'exparella del processat, que li va recriminar que li "incomodés" d'aquesta forma i va abandonar enfadat el local, relata Efe.

La víctima es va quedar a la discoteca amb la seva amiga i cap, qui, mitja hora després, la va acompanyar primer al domicili del pare dels seus fills, on ningú no li va obrir la porta, i, posteriorment, al dúplex que compartia amb Alberson.

El processat l'estava esperant a la porta i, després de deixar-la entrar, va agafar-la dels cabells per empènyer-la escales a dalt fins al dormitori. Va ser en aquesta habitació on, segons assegura la dona i confirmen cinc vídeos realitzats pel processat amb el seu telèfon mòbil, va ser agredida sexualment malgrat que s'havia negat a tenir relacions amb ell.

Vídeos de les agressions sexuals

En els tres primers vídeos que s'han exhibit en la vista oral es veu Alberson al llit penetrant i vexant la víctima mentre aquesta està inconscient. El processat ha explicat que la dona s'havia quedat adormida després de consentir una relació exual a causa de tot el que havia begut. En els dos últims vídeos, gravats 13 minuts després dels primers, la denunciant apareix ajaguda de cara amunt i plena de cops a la cara, amb un ull completament tancat i negre i amb mossegades als braços.

La dona assegura que durant l'agressió va poder reunir forces i escapolir-se del coixí amb què Alberson provava d'asfixiar-la.

La dona va fugir i va poder accionar el botó del pànic instal·lat a l'habitació. Un impuls que, segons ha dit al tribunal entre llàgrimes, li va salvar la vida perquè si la policia no arriba a acudir aviat a la casa el seu xicot l'hauria matat. D'aquí que, agraïda, no dubtés en abraçar i besar les botes d'un dels agents personats a l'habitatge, tal com ha relatat aquest dimecres el mateix funcionari.

26 anys de presó i 30.000 euros

La defensa d'Alberson G.T.P. afirma que la declaració de la víctima i els vídeos realitzats pel processat no es poden considerar prova de prou càrrec com per destruir la presumpció d'innocència del seu patrocinat, ja que no acrediten la comissió dels delictes que les acusacions donen per consumats.

Per argumentar la seva petició de lliure absolució o, en el seu cas, que se li condemni a la pena mínima per un delicte de lesions i la seva oposició a què se li mantingui a la presó, com han demanat les acusacions al·legant el risc que la seva posada en llibertat suposaria per a la víctima i la possibilitat que el processat s'escapi a Colòmbia, el seu país d'origen, la seva defensa ha posat èmfasi en les incoherències en què creu que ha incorregut la dona, que té dos fills d'una relació anterior, i en el "ressentiment i necessitat de revenja" que, segons el seu parer, té respecte del seu patrocinat.

Les acusacions pública i particular demanen una pena de 26 anys per al processat (12 per una agressió sexual amb penetració i 14 anys i onze mesos per una temptativa d'assassinat). A més, l'acusació particular demana que el processat indemnitzi la víctima amb de 29.915 euros pels danys físics i morals que entén que li ha causat, i que avui perduren.