La Consol Jacome Calle, la dona acusada de ser el cervell de l’assassinat de la supervisora del servei de diàlisi de la Clínica Girona, Maria Carme Font, durant un robatori el 25 de setembre de 2020, podrà sortir de la presó, on hi era des del desembre d’aquell any. L'Audiència de Girona l’ha deixat en llibertat amb una fiança de 15.000 euros en concloure que no s’ha pogut acreditar durant la instrucció, que està arribant al final, que la processada pogués preveure que els assaltants acabarien matant la víctima, tot i que sí que havia orquestrat el robatori.

La secció tercera de l'Audiència de Girona, tal com ha avançat la periodista Tura Soler, accepta en part el recurs de la defensa de la dona i accepta que Jacome Calle pugui sortir de la presó pagant una fiança de 15.000 euros. Quan surti, però, no podrà marxar del país, haurà d’entregar el passaport, i cada quinze dies haurà de presentar-se davant del jutge per evitar que s’escapi.

L'assassinat de Carme Font perd força

Segons detalla la interlocutòria, “transcorreguts aquests set mesos des del dictat de la interlocutòria, la instrucció de la causa i les noves diligències practicades no han consolidat, i molt menys reforçat, els indicis relacionats amb el delicte d'assassinat", apunta el tribunal que afegeix, a més, que aquesta incriminació "s'ha anat difuminant". "Si la sala hagués de fer un pronòstic ara com ara sobre una hipotètica condemna, el seu pronòstic seria bastant dubtós", argumenta la secció tercera que, tot i això, també remarca que encara falten algunes diligències per practicar en fase d'instrucció, detalla l’ACN, que ha tingut accés a la interlocutòria.

3727986
Imatge de l'escorcoll a casa de la dona i l'altre home arrestat pel crim / ACN

Tot i que l’assassinat es pugui arribar a descartar, l’Audiència Provincial sí que veu clara la seva participació en la planificació i execució de l'assalt "existeixen i són suficients", com ara el WhatsApp que ella mateixa va enviar a la víctima dient-li que tenia un client interessat a anar a la seva consulta de podologia. L'home va acabar concertant l'última hora de visita del dia 25 de setembre del 2020 a nom de 'Carles Riera', un nom fals. Alhora, però, no es pot provar que ella sabés que els lladres acabarien matant a Carme Font.

Els lladres tenien planificat matar Carme Font?

Els Mossos van creure que la preparació d’aquest pla per entrar a robar a casa i a la consulta de la dona assassinada va anar a càrrec de Consol Jacome, en col·laboració amb la seva parella i dos homes més, els autors materials de l’agressió mortal. L'objectiu, segons la investigació, era cometre un robatori, però els assaltants van matar la víctima i van fugir deixant-la lligada. 

Les companyes de feina la van localitzar l'endemà després d'anar al domicili alertades perquè no havia anat a treballar. "La sala entén que hi ha indicis suficients en aquest moment processal de l'autoria de la investigada en el robatori amb violència", conclou l'Audiència. Si finalment es pot arribar a confirmar que la detinguda i ara en llibertat només va orquestrar el robatori, però en cap cas tenia intenció de matar a la seva cap, la condemna que podria acabar rebent disminuirà de manera important, passant de 25 a 5 anys de presó, un fet que obre la porta a ser deixada en llibertat amb fiança., l'Audiència acorda la fiança de 15.000 euros per eludir la presó.