Els Mossos d’Esquadra investiguen la mort d’un home de Cambrils de 71 anys que estava caçant conills al vedat de caça de Torregrossa (Pla d'Urgell), a prop de la carretera L-200, que uneix els municipis de Miralcamp amb les Borges Blanques. Segons les primeres informacions policials, el tret l’ha disparat ell mateix, amb la seva arma, de manera accidental i ha impactat contra el pit del caçador, que ha mort a l’acte. L’home, juntament amb dues persones més, estava participant de la caça de conills. Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per aclarir els fets i saber què ha passat, ja que els tres homes que participaven en la batuda eren caçadors experimentats.  

Els fets han passat al voltant de dos quarts d’onze d’aquest dimarts, 15 de març, a tocar de la carretera L-200, que uneix Miralcamp i les Borges Blanques, al terme municipal de Torregrossa, al Pla d’Urgell. El que tot sembla indicar que es tracta d’un accident de caça serà ara investigat pels Mossos d’Esquadra, que han enviat diverses patrulles a la zona. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) també ha desplegat dues ambulàncies després de rebre l’avís del telèfon d’emergències 112, però no s’ha pogut fer res per salvar la vida del caçador de Cambrils, al Baix Camp.

Un ciclista ferit greu per un caçador a Argentona

Fa poques setmanes, un caçador durant una batuda de senglars va disparar sense voler contra un ciclista a Argentona, al Maresme. Els familiars del ciclista han convocat una marxa ciutadana per exigir canvis en la Llei de caça actual, aprovada el 1970. La trobada serà el diumenge 20 de març a les onze del matí i recorrerà la riera de Mataró, des del Parc Central i fins a l'Ajuntament. "Volem un bosc segur. Els caps de setmana hi ha gent al bosc amb permís d'armes", es lamenta el sogre del ciclista ferit, Josep Lluís Morgado. L'anunci coincideix amb l'aprovació al Parlament d'una moció per instar el Govern a fer un projecte de llei de caça per ser substituït l'anterior redactat. La família es va reunir amb els grups parlamentaris abans de la votació i assegura que les "sensacions" són molt bones.

d61ae56a 4741 44a2 babe 534ba884c856

Imatge de la zona on s'ha produït l'accident, a tocar de la carretera L-200, a Torregrossa, al Pla d'Urgell / Oriol Bosch

Morgado afirma que la nova normativa haurà d'exigir a les societats de caçadors que garanteixin la seguretat de la resta d'usuaris del bosc: "S'han de precintar les zones d'actuació i cal que les societats de caçadors vigilin que ningú pugui entrar al seu espai". Segons la família de l'home ferit, cal fer tot el possible perquè no es repeteixin "accidents evitables". De moment, els grups parlamentaris ja van aprovar aquest dijous una moció del PSC perquè el Govern inclogui al nou redactat de la llei els mecanismes necessaris per a fer segur l'entorn natural tant per a qui practica la caça com altres activitats. Tots els grups hi han votat a favor menys Vox, que ho va fer en contra.