Un presumpte cas d'abusos i agressions sexuals al Club Natació Terrassa (CN Terrassa) ha sortit a la llum gràcies a la denúncia pública que ha fet una de les víctimes. L'exnadadora, la identitat de la qual no ha transcendit, ha relatat al mitjà Ara que, als anys 90, quan ella tenia entre dotze i tretze anys, va ser víctima de tres agressions i abusos sexuals per part del que en aquell moment era el seu entrenador. En el reportatge, la dona explica que, a banda d'ella, una amiga seva també va ser víctima dels presumptes abusos i agressions sexuals, perpetrats per la mateixa persona. En els pròxims dies, la víctima assegura que presentarà una denúncia formal contra l'extècnic. El CN Terrassa, per la seva banda, ha emès un comunicat condemnant els fets i assegurant que emprendran accions respecte d'aquest cas. 

Els presumptes abusos sexuals van començar l'any 1989

Els fets es remunten a l'any 1989. Aleshores, la víctima tenia 12 anys i era nadadora del CN Terrassa. Segons ha relatat al mitjà, l'aleshores nena va patir un total de tres situacions de presumpte abús i agressió sexual per part del que era el seu entrenador, l'Eduard Baldó. Els membres del CN Terrassa tenien molta confiança amb l'home: sovint, els portava a l'escola després dels entrenaments de matí, els tornava a casa i, fins i tot, alguns dies dinava amb les seves famílies. Un d'aquests dies en què, presumptament, Baldó va dur la víctima a casa, la va deixar sola al menjador perquè s'emprovés un banyador. Mentre ella s'estava canviant, i segons la seva versió dels fets, l'home va sorprendre-la i, després de fer-li petons i tocaments, la va agredir sexualment, malgrat la seva resistència i negació. L'home, en aquell moment, tenia 32 anys, vint més que ella.

La víctima recorda que aquesta situació va repetir-se fins a dues vegades més, però no era l'única: moltes altres noies del club també van patir situacions incòmodes i presumptes abusos per part de l'ara extècnic. Segons relata la víctima, suposadament l'entrenador, a banda d'agredir-la a ella també va manipular a una amiga seva per tal de mantenir relacions sexuals, introduint-la també al món de les drogues. Com elles, altres noies també han estat víctimes d'aquest entrenador, que va ser expulsat del CN Terrassa l'any 2015. 

El CN Terrassa exercirà d'acusació particular quan la denúncia sigui formal

El Club Natació Terrassa, arran de la denúncia pública d'aquests fets, ha emès un comunicat en el qual asseguren que condemnen "totalment aquests potencials fets" i que emprendran mesures, com ara personar-se com a acusació particular un cop l'exnadadora hagi presentat la denúncia formal per aquests fets. Tal com es relata al reportatge, alguns membres del club eren coneixedors dels rumors que corrien sobre el seu entrenador, i fins i tot van intentar investigar-ho, però la investigació no va arribar a avançar mai.

Ara, el club assegura dona "suport total a les víctimes que van patir el presumpte assetjament sexual", que les víctimes poden esperar a la "total disposició i col·laboració" del CN Terrassa i que des de l'entitat s'exerciran "totes les accions que tingui al seu abast per l'aclariment dels fets". A la vegada, el club iniciarà una investigació interna per aclarir els fets i a "actuar contra totes les persones que fossin coneixedores dels mateixos".