L'Audiència Provincial de València absol un home de 37 anys acusat de cometre abusos sexuals a la seva filla menor, que en el moment dels fets tenia set anys. El magistrat ha justificat la decisió perquè no hi havia indicis ni proves concloents que confirmessin els presumptes abusos, i perquè el relat de la víctima presenta pocs detalls i resulta "pobre". Atesa aquesta situació, s'ha optat per absoldre l'acusat, la qual cosa, segons els jutges, és preferible "abans que el risc de condemnar un innocent".

El tribunal admet que el testimoni de la víctima és creïble, però "pobre en detalls"

El testimoni aportat per la víctima, que al llarg d'aquests anys de plets s'ha mantingut inalterable i resulta creïble als ulls del tribunal, no ha estat suficient per condemnar el seu progenitor pels presumptes abusos sexuals. La sentència, a què ha tingut accés El Periódico d'Espanya, admet que les explicacions de la menor són lògiques, i que no s'aprecien en la víctima motius per mentir, però que continua sent "pobre", la qual cosa suposa un problema per condemnar l'acusat.

Un dels detalls que ha portat al tribunal a absoldre l'home és que, si bé la menor ha mantingut en tot moment el relat, a l'inici de la investigació va afirmar que els abusos van començar quan ella tenia set anys, dada que va modificar en declaracions posteriors per dir que en tenia vuit. En el text de la sentència, publicat per El Periódico d'Espanya, es manifesta el següent: "Existeixen indicis que la menor pot haver manifestat fets ocorreguts realment. Però, alhora, la prova del delicte presenta cert dèficit".

Davant de la falta de proves i el "pobre" testimoni de la víctima, el tribunal ha decidit absoldre l'acusat; segons ha publicat el mateix mitjà, justificant la decisió de la següent manera: "resulta preferible la possible absolució d'un culpable, abans que el risc de condemnar un innocent".

La Fiscalia denuncia un dèficit en la investigació del cas

Els forenses van testificar i van afirmar que la desproporció anatòmica entre l'agressor i la víctima hauria tingut repercussions físiques en la menor, aleshores molt petita. No obstant això, aquests no van ser detectats, segons els experts. La Fiscalia, d'altra banda, denuncia que no s'hagi practicat cap examen ginecològic la víctima, ni tampoc la seva germana petita, de dotze anys, que també podria ser una víctima d'abusos.

Segons el relat de la víctima, els abusos van començar quan ella tenia entre set i vuit anys. Presumptament, el seu pare l'obligava a veure pel·lícules pornogràfiques, la tocava, la forçava a practicar-li fel·lacions i també l'havia violat; tot això, aprofitant les nits en què la seva mare s'absentava per treballar cuidant una anciana.

Absolt i en llibertat

L'individu, de 37 anys i nacionalitat romanesa, portava vivint a Espanya diversos anys. Des del mes de febrer de 2021, ha estat empresonat provisionalment per les acusacions d'abusos sexuals continuats amb accés carnal a la seva filla, que llavors tenia entre set i vuit anys, segons ha sabut El Periódico d'Espanya. Ara, amb l'absolució, l'home ha sortit de la presó i està en llibertat.