Estrany succés aquesta matinada en una gasolinera d’un poble de Burgos on la Guàrdia Civil ha abatut un home de 46 anys, un agent de la Policia Nacional, després d’una llarga persecució des de Galícia, on l’home s’havia fet amb una arma i havia iniciat una fugida sense rumb. Segons detallen diversos mitjans, l’home va presentar-se a la comissaria i després de forçar les taquilles d’alguns dels seus companys, va poder-se fer amb una pistola i va escapar. En tenir-lo plenament identificat, i com que no es sabia cap a on es dirigia i amb quin objectiu, es va activar una ordre de cerca i captura per tal de poder-lo interceptar. 

Se l’ha localitzat aquesta matinada, al voltant de les tres, a Villagonzalo Pedernales, un poble de Burgos, en una gasolinera. Aquest punt es troba a més de 500 quilòmetres d’on va iniciar la seva fugida. Quan s’ha vist sorprès, i després de ser rodejat per patrulles de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional, s’ha iniciat un intercanvi de trets que ha acabat amb l’agent de la Policia Nacional escapolit, ferit de gravetat. Finalment, ha acabat morint pels tres trets rebuts, un d’ells, a la zona del pit.

S’ha obert una investigació per aclarir els fets. No s’ha pogut saber a hores d’ara si els agents de les patrulles que l’han perseguit a Burgos fins a la gasolinera de Villagonzalo Pedernales han resultat ferits en el tiroteig. 

Segons les primeres informacions, l’home, que era membre de la Policia Nacional espanyola, estava destinat a la capital gallega i feia temps que estava sota la lupa dels investigadors d’Afers Interns per la seva presumpta relació amb un grup de narcotraficants descoberts a Ferrol, també a Galícia, segons l'ABC. Estava fora de servei i apartat pel seu estat de salut mental, asseguren també fonts de la policia espanyola, sense arma ni placa i de baixa. És per això que, per complir el seu objectiu, que encara no s’ha pogut aclarir, va haver de forçar les taquilles dels seus companys i l’armer de la comissaria per fer-se amb una pistola.