Un noi de 20 anys porta el seu cadell de gos amb dues potes trencades a un refugi d'animals d'Alacant perquè ha de "viatjar urgentment a Barcelona".

La protectora li recomana que el deixi amb algun conegut i ell abandona el gos al pàrquing.

Abandona el seu gos amb les potes trencades

El passat 1 de març un jove de 20 anys es va presentar a la protectora d'animals amb la intenció de deixar el gos allà per fer un viatge urgent a Barcelona, ja que "no podia fer-se càrrec de les cures del cadell en aquest estat".

El personal li va recomanar que el deixés a càrrec d'algú de la seva confiança mentre tornava.

Però, en sortir, el va deixar "tirat al pàrquing" i va marxar.

Va ser una dona que sortia de l'alberg qui va avisar de la presència del gos ferit i abandonat.

L'endemà, els membres de l'associació van portar el cadell a una clínica veterinària d'Alacant, especialitzada en traumatologia, on va ser intervingut quirúrgicament. A partir de llavors, el van anomenar Roto, per les seves potes trencades.

 

Els responsables de la protectora han gravat un vídeo per mostrar l'estat del gos.

Deixa el seu gos en un pàrquing d'Alacant

Posteriorment, el dia 5 de març, el mateix alberg va contactar amb el Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil d'Alacant, per denunciar l'abandonament i les lesions que presentava l'animal.

Immediatament, els agents van iniciar una investigació per esclarir aquest cas.

Ara, s'han revelat els fets previs a l'abandonament. Després de trencar-se les dues potes davanteres, el gos va ser portat a una clínica veterinària d'Elx.

Allà li van donar cita al seu propietari per iniciar el tractament adequat per a la seva recuperació, però mai hi va acudir, segons el testimoni dels empleats de la clínica.

Havia de "viatjar urgentment a Barcelona"

Presumptament, després d'aquesta cita mèdica, l'amo del gos va decidir marxar a Barcelona sense ell, i no es va voler fer càrrec de les lesions del gos, que són suposadament conseqüència d'un accident.

I així el cadell va acabar abandonat al pàrquing de la protectora, sense poder moure's.

A més, els agents van comprovar que el gos no tenia passaport caní en vigor, ni identificació, i tampoc no es podia veure quines vacunes portava i quines no.

Una cita al veterinari per curar el gos el descobreix

El passat 9 de març, la Guàrdia Civil va identificar i localitzar al presumpte infractor i les diligències han estat posades a disposició de Jutjat d'Instrucció d'Alacant.

Els agents van poder localitzar i identificar al jove a través de la clínica veterinària que va atendre amb anterioritat a l'animal per les fractures que tenia a les potes.

Palacio Justicia Alicante / Wikimedia

Un noi de 20 anys abandona el seu gos amb les potes trencades per viatjar a Barcelona / Wikimedia Commons

L'amo està acusat d'un presumpte delicte contra la flora, la fauna i els animals domèstics, a més d'una sanció administrativa per part de l'Ajuntament d'Alacant per la manca del registre obligatori de vacunació, ha informat la Guàrdia Civil en un comunicat.

Passarà a disposició judicial pròximament.