Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 29 anys de nacionalitat txeca per l'incendi que ha cremat prop de 3 hectàrees al Perelló, al Baix Ebre. Els Mossos van poder donar l'incendi per controlat aquesta passada nit. El vent de mestral va complicar les tasques d'extinció, va fer esforçar-se als Bombers i va fer córrer amb força les flames. 

L'incendi es va iniciar al voltant de dos quarts de cinc de la tarda d'aquest dimarts, a la zona coneguda com el Mas de Bermejo del Perelló, una zona de camins rurals on viuen amb barraques o masos de qualsevol manera persones d'arreu d'Europa. L'incendi va arrencar en un vehicle que va patir una avaria i que el conductor, l'home detingut, va aparcar al costat d'un pi, quan ho hauria pogut fer en una zona propera més segura.

Ni 112 ni aparcar bé el cotxe per evitar l'incendi

L'home, però, quan va veure que el cotxe, que estava amb molt mal estat, es va aturar i va començar a fer fum, no va trucar al 112, el telèfon d'emergències, i el primer que va fer va ser arrencar les matrícules del vehicle i marxar de la zona. 

Les indagacions policials van permetre determinar que anteriorment el vehicle havia patit una avaria i havia començat a sortir fum del mateix i que el propietari, un veí de la zona, no havia fet res per evitar l'incendi forestal. I quan es va poder confirmar qui era l'usuari del vehicle -encara no està clar si era un vehicle robat-, l'han detingut. L'home, de 29 anys i de nacionalitat txeca, ha estat traslladat a la comissaria de Tortosa i ha quedat en llibertat, acusat dels delictes d’un delicte d’incendi per imprudència i per un delicte de falsificació de document públic, per les plaques falses que portava el vehicle, a l'espera que sigui citat per declarar davant del jutge que assumeixi el cas. 

L'incendi, controlat de matinada

Els bombers van donar per controlar poc després de la una de la matinada d'aquest dimecres l'incendi forestal que es va declarar dimarts a la tarda al terme municipal del Perelló i que, segons les estimacions dels Agents Rurals, ha cremat una superfície d'unes 2,57 hectàrees. 

Les tasques d'extinció s'han vist dificultades pel fort vent de mestral que aquest dimarts afectava la zona. Els bombers han informat que mantenen dinou dotacions terrestres a la zona, entre els barrancs del mas de Bermejo i de Baixes, per extingir definitivament les flames.