L'Audiència de Girona ha condemnat a 8 anys de presó l'acusat de violar una noia i retenir-la durant hores en un pis de Blanes (Selva).

Els fets van tenir lloc la matinada de Cap d'Any del 2015 i va agredir sexualment la noia en dues ocasions. El tribunal acorda l'expulsió del país del violador, d'origen marroquí, quan accedeixi al tercer grau o a la llibertat condicional.

La víctima havia oblidat la seva bossa i l'agressor la va enganyar

Tot va començar quan la víctima i els seus amics van sortir a una discoteca de Blanes la nit de Cap d'Any. En acabar la festa, els amics van decidir tornar a casa, però la noia es va adonar que no portava la bossa de mà. Per aquest motiu, va tornar a la porta de la discoteca per entrar a buscar-la.

En aquell moment, el condemnat, Brahim Danna, la va abordar i li va dir que ell tenia la seva bossa de mà. L'home, de 33 anys i de nacionalitat marroquí, va descriure el contingut de la mateixa i li va dir que si volia recuperar-la que l'havia de seguir a casa seva. Així va aconseguir enganyar la víctima per portar-la al seu domicili, situat davant la discoteca. 

L'home la va violar dins la seva habitació, encara que la noia es va resistir

En arribar a l'apartament, Danna va acompanyar-la fins a la seva habitació. Quan van ser a dins, la va empènyer i la va violar. Segons la sentència, el violador la va subjectar amb força i l'estirava pels cabells per vèncer la seva oposició. La noia li va dir nombroses vegades que parés. 

El tribunal ha comunicat que l'agressor va arribar a amenaçar la víctima amb cridar uns amics per violar-la tots junts si no parava de resistir-se.

Pocs minuts després, la va tornar a violar. Posteriorment, l'home es va adormir i la víctima va intentar escapar, però no ho va aconseguir perquè la porta estava tancada amb clau. "Havia tancat l'apartament amb l'objectiu d'evitar que la víctima sortís del pis", explica la sentència.

Blanes / Wikimedia Commons

El violador la va subjectar amb força i l'estirava pels cabells per vèncer la seva oposició / Wikimedia Commons

La noia va aconseguir escapar i els Mossos el van detenir el mateix dia

L'agressor es va despertar i la víctima va fingir que havia anat a buscar un got d'aigua. Hores més tard, la noia va proposar-li sortir a esmorzar fora per poder escapar. Brahim Danna va accedir i van anar al carrer. 

Una vegada estaven a l'exterior, es van trobar amb una familiar de la noia que l'estava buscant per la zona.  "En veure-la, la víctima va començar a plorar i quan la familiar li va preguntar si el processat li havia fet alguna cosa, va assentir. Això va motivar que la familiar insultés l'acusat, que va sortir corrent", relata la sentència. 

Els Mossos d'Esquadra el van detenir el mateix dia. A conseqüència de la violació, la víctima pateix un efecte posttraumàtic i no pot anar a Blanes perquè recorda el succés. A més, té dificultat per concentrar-se i per dormir. 

Condemnat per un delicte d'agressió sexual

El tribunal descarta completament la versió de l'agressor. Aquest va assegurar que havien mantingut relacions sexuals consentides i va acusar la noia d'inventar-se la violació per perjudicar-lo.

El tribunal ha declarat que la víctima i Brahim Danna no es coneixien d'abans. També va explicar que l'home va negar que haguessin tingut sexe, però quan van fer les proves d'ADN, va canviar la seva versió i va afirmar que havien tingut relacions consentides. 

L'Audiència ha condemnat Brahim Danna per un delicte d'agressió sexual. Per això, ha determinat que estarà 8 anys a presó i 8 en llibertat vigilada. El tribunal ha substituït la pena de presó per l'expulsió del país i la prohibició d'entrada durant 8 anys quan el culpable accedeixi al tercer grau o se li concedeixi la llibertat condicional.

En el cas de responsabilitat civil, la sentència ha comunicat que l'agressor ha d'indemnitzar la víctima amb 20.000 euros. "De ser una persona jovial, que sortia amb els seus amics, ara no té interès per fer-ho, prefereix quedar-se a casa, i a més pateix altra simptomatologia com la dificultat per concentrar-se o alteració del son", segons declara la sentència.