Un incendi a l'spa d'un hotel de la platja de Muro, a Mallorca, ha obligat a evacuar uns 700 turistes que estaven allotjats a l'edifici. La velocitat de les flames va arrasar ràpidament amb part de l'hotel, iniciat a la zona de balneari.

S'incendia l'spa de l'hotel Platja Esperança

Aquest dijous, sobre dos quarts de vuit de la tarda, saltaven les alarmes a l'hotel Playa Esperanza, del grup Meliá. Per causes que encara es desconeixen, es va declarar un incendi a l'spa del complex hoteler, que es troba just sota del menjador.

Hotel Platja Esperança / Arxiu|Arxivament

Hotel Playa Esperanza / Arxiu

En qüestió de minuts, les flames van agafar molta força i es van expandir per altres parts de l'edifici. Davant de la gravetat de la situació i el descontrol del foc, el personal de l'hotel va donar avís als serveis d'emergència, que es van presentar ràpidament.

Més de 700 persones desallotjades

Per controlar la incidència es van activar nombrosos efectius dels Bombers de Mallorca, que procedien de diferents parcs de l'illa. En concret, del parc d'Alcúdia i d'Inca.

També es va desplaçar fins al lloc la Policia Local de Muro, la Guàrdia Civil de Santa Margalida i Protecció Civil de Muro, així com ambulàncies de Falck.

Incendi spa Mallorca / Bombers Mallorca

Incendi a l'spa d'un hotel en Mur / Bombers Mallorca

Una acció coordinada entre tots els cossos es va encarregar d'evacuar les persones allotjades a les instal·lacions, uns 700 clients, majoritàriament turistes.

Segons la informació que ha transcendit, ningú no va resultar ferit, encara que es va tractar d'un aparatós incendi que ha deixat danys importants a l'edifici i la sala de màquines.

Les flames arrasen l'hotel

Les flames també van obligar a precintar durant la nit la sauna i una terrassa superior, van detallar els Bombers de Mallorca.

El foc es va extingir abans de la nit, quan els bombers van continuar treballant per refrescar la zona i evitar nous focus.

Incendi Serra Vermella / EFE

Incendi Serra Vermella / EFE

Un altre succés relacionat amb un incendi tenia lloc també aquest dijous a Màlaga. Un bomber de 44 anys que treballava en l'extinció de l'incendi forestal de Sierra Bermeja, a Màlaga, moria la tarda d'ahir al mig de les flames.

Mor un bomber de 44 anys en l'incendi de Sierra Bermeja

Segons les primeres informacions, que es confirmaran amb la investigació que ja s'ha iniciat, l'home es va veure atrapat pel foc quan intentava frenar l'avenç de les flames juntament amb el seu equip.

Aquest incendi, que va començar a la localitat malaguenya de Genalguacil, ha arrasat ja gairebé 4.000 hectàrees i ha obligat a desallotjar unes mil persones dels municipis d'Estepona, Benahavís, Jubrique. Les causes del foc encara es desconeixen i s'estan investigant, encara que se sospita que és intencionat.

Incendi Serra Vermella / EFE

Incendi Serra Vermella / EFE

El mort formava part d'un operatiu de més de 400 persones que continuen treballant en les tasques d'extinció, coordinació i protecció a la població.

D'elles, 300 s'enquadren al dispositiu d'Extinció del Pla Infoca, que està lluitant per sufocar unes flames avivades pel fort vent, que impedeix controlar i perimetrar el foc.