Catalunya viu, de nou, una situació de risc màxim a causa de la segona onada de calor que afecta el territori, i que fa que s'extremin les precaucions i restriccions per tal d'evitar catàstrofes com ara els incendis forestals. No obstant això, no tothom mostra una actitud de respecte i precaució davant aquesta preocupant situació i, de fet, hi ha persones que contribueixen a augmentar el risc d'incendis. És el que ha succeït la matinada d'aquest diumenge, 17 de juliol, al parc natural de la Serralada Litoral, al municipi de Premià de Dalt (Maresme, Barcelona). Aquí s'han reunit 25 persones que, ignorant les restriccions d'entrada al parc, han celebrat una festa il·legal i han encès una foguera amb un generador de benzina, en ple entorn natural. Els Mossos d'Esquadra han desmantellat la festa i l'ajuntament es planteja personar-se com a acusació particular contra aquestes persones. 

Els fets han ocorregut la matinada d'aquest diumenge al Turó d'en Baldiri, al Parc de la Serralada Litoral, situat entre els municipis de Premià de Dalt i Teià. Un membre de l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) que controlava la zona ha donat l'alerta als cossos de seguretat, i fins allà s'han desplaçat agents dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Local de Premià de Dalt, així com amb agents de la Policia Local de Teià, que ha donat suport als altres dos cossos. Als voltants del parc els agents han localitzat deu vehicles estacionats, i han comptabilitzat un total de 25 persones que participaven en aquesta festa il·legal, la qual els agents han procedit a desmantellar

Els assistents de la festa il·legal havien arribat en cotxe ignorant les restriccions d'accés

Els participants de la festa il·legal van accedir al Parc de la Serralada Litoral a través d'un camí forestal que estava tancat, a causa de les restriccions que van entrar en vigor el passat 15 de juliol. Un cop al parc natural, els 25 assistents de la festa van encendre una foguera utilitzant un generador de benzina, un comportament molt irresponsable i perillós, tenint en compte les temperatures assolides a causa de la segona onada de calor i l'elevat risc d'incendis forestals. De fet, la jornada d'aquest diumenge és una de les més "delicades", segons el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena. 

mossos desmantellen festa ilegal premia de dalt
El Parc Serralada Litoral tenia tots els accessos tancats a causa de les restriccions vigents des del passat 15 de juliol per l'elevat risc d'incendi forestal. / Foto: Parc Serralada Litoral

L'Ajuntament de Premià de Dalt podria personar-se com a acusació particular 

L'alcalde de Premià de Dalt, Josep Triadó, ha condemnat els fets ocorreguts, destacant-ne la "greu irresponsabilitat" dels participants a la festa. El consistori, de fet, està plantejant-se personar-se com a acusació particular contra aquest grup de persones, per l'incompliment de la restricció que prohibia accedir al parc. Aquesta actuació també l'analitzarà el Consorci del Parc de la Serralada Litoral.