La Policia Nacional ha alertat d'un repunt de casos d'una perillosa estafa a través de la qual et podrien hackejar l'ordinador i robar-te les dades personals.

Fingeixen ser tècnics de Microsoft

El modus operandi de l'estafa consisteix a fer trucades telefòniques aleatòries a persones desconegudes, fent-se passar per tècnics de Microsoft i sol·liciten l'accés a l'ordinador, que suposadament està sent afectat per un virus.

A través d'unes indicacions, la víctima instal·la en el seu ordinador un programa de control remot amb el qual els suposats estafadors s'apoderen de claus, contrasenyes i altres dades personals, ha indicat la Policia Nacional en una nota de premsa.

Persona utilizando ordenador / Pickpik

La Policia Nacional alerta del repunt de casos d'una perillosa estafa d'unes persones que es fan passar per tècnics de Microsoft / Pickpik

Abans de finalitzar la trucada, els estafadors sol·liciten a la seva víctima una petita quantitat de diners en concepte de resolució del problema, per a això demanen la numeració d'una targeta de crèdit. Les claus, contrasenyes i informació sensible captada, sumat a la numeració de la targeta aportada per la mateixa víctima cometen l'estafa.

També demanen el DNI per la webcam

Com a novetat, aquests delinqüents estan sol·licitant a les persones a les quals estafen que mostrin el seu DNI per totes dues cares a través de la càmera web del seu ordinador.

La portaveu de la Prefectura Superior de Policia d'Aragó, Rocío Gracia, ha advertit que en cap cas Microsoft iniciarà un contacte amb un client sense que aquest hagi requerit amb anterioritat el seu servei. A més, ha aconsellat als ciutadans que pengin el telèfon si reben qualsevol trucada d'aquest tipus.