Terrible cas de maltractament animal: dos nois, un d'ells menor d'edat, han estat denunciats aquest dissabte a Reus (Baix Camp) per mutilar les crestes dels seus galls, una pràctica molt habitual a les batalles de galls il·legals.

Maltractament animal a Reus

Els Mossos d'Esquadra han denunciat un jove i un menor d’edat com a presumptes autors d’un delicte de maltractament d’animal domèstic. Els fets es remunten a l'11 de novembre quan agents de la comissaria de Reus van adreçar-se a una finca rústica privada del terme municipal de Reus per comprovar la seva possible okupació per part de diverses persones.

Gallo maltratado Reus / Mossos d'Esquadra

Dos nois han estat denunciats per mutilar les crestes dels seus galls a Reus (Baix Camp)  / Mossos d'Esquadra

Mutilen la cresta als galls

En el transcurs de l’actuació els agents van localitzar dos nois, un d'ells menor d'edat, veïns de Reus i Vila-seca, que tenien tres galls i una gallina als quals acabaven de tallar la cresta, de forma rudimentària i sense cap mena d’atenció veterinària.

A causa d’aquests fets agents la Unitat Regional de Medi Ambient va iniciar una investigació per un presumpte delicte de maltractament d’animal domèstic, que es va donar per finalitzada un cop rebut l’informe veterinari sobre l’abast de les lesions dels animals, els quals actualment estan a càrrec d’una entitat protectora.

Aquesta mutilació és molt habitual a les baralles de galls, tot i que en aquest cas no s’ha pogut acreditar que els animals hi haguessin participat. Les denúncies van ser tramitades aquest passat dimecres al Jutjat de Primera Instància i Instrucció de Reus i a la Fiscalia de Menors.