Un grup de setze espanyols han matat més de 500 cérvols a Portugal, fet que ha causat gran indignació entre els animalistes.

Caçadors maten 500 cérvols a Lisboa

Els fets van passar entre el dijous i el divendres a Azambuja, un petit poble de Lisboa i la polèmica va esclatar quan els caçadors van compartir unes fotos on es veien més de 500 cérvols abatuts a terra amb els caçadors posant amb un somriure.

Cazadores Lisboa / Twitter AlbertoMancebo

Uns caçadors espanyols han matat més de 500 cérvols en un poble de Lisboa / Twitter AlbertoMancebo

Grup de setze caçadors espanyols

Els caçadors eren un grup de setze espanyols, segons informa el mitjà portuguès RTP. Les imatges van començar a córrer com la pólvora a les xarxes socials i, moltes associacions animalistes i ecologistes, han denunciat com d'indignants els semblen els fets.

L'Institut de Conservació de la Naturalesa i els Boscos de Portugal no tenia constància d'aquesta munteria, segons expliquen en un comunicat."Fingir que aquest abatiment massiu és per mantenir l'equilibri ecològic i cinegètic és un insult", comenta Nelson Peralta, un diputat del govern de Portugal.

Lluita contra la caça

Silvino Lúcio, l'alcalde Azambuja, on han tingut lloc els fets, també ha explicat la seva opinió sobre els fets, els quals ha qualificat de massacre i un crim contra el medi ambient. A l'ajuntament, no tenien constància d'aquesta munteria i han demanat que s'investigui per saber si s'ha produït una il·legalitat, ja que tot apunta que ha estat així.

"L'única conclusió clara és que, tant a Espanya com a Portugal, cal incrementar la lluita contra la caça. La caça no té cap sentit i només existeix pel macabre plaer de matar animals indefensos", comenta un usuari a Twitter.