Un asteroide va passar molt a prop de la Terra i només va ser detectat menys d'una hora abans que aquest bòlid 'arribés' al nostre planeta. L'objecte espacial, que estava denominat com C0PPEV1, va ser captat el 31 d'octubre de 2019 per l'observatori nord-americà Catalina Sky Survey i minuts després per altres observatoris.
L'asteroide es va apropar a només 6.000 quilòmetres de la superfície terrestre, passant per sobre del sud de l'Àfrica a una velocitat superior als 40.000 quilòmetres per hora.
In about 45 minutes from now (now = 10/31/19 7:00 am PDT), newly-discovered #asteroid C0PPEV1 will pass only 6200 km above Earth's surface. 45 minutes ago it was passing through Earth's shadow.
— Tony Dunn (@tony873004) October 31, 2019
This is much closer than our geostationary satellites. https://t.co/q4qKuaUHjb pic.twitter.com/jsG2kaBY4O
Cal tenir en compte que, els satèl·lits de telecomunicacions geoestacionaris orbiten a 35.786 km, mentre que l'Estació Espacial Internacional es troba a uns 400 quilòmetres d'altitud.
Els investigadors van calcular que el diàmetre de l'asteroide era d'entre 2 i 7 metres, per la qual cosa era massa petit per representar una amenaça real per al nostre planeta.
Aquest acostament i el fet que fos descobert menys d'una hora abans que el bòlid arribés al nostre planeta demostra, una vegada més, la vulnerabilitat davant d'un possible impacte d'asteroides a què estem exposats, malgrat els esforços de la NASA i altres agències espacials per detectar a temps objectes que puguin representar un perill per a la Terra.