Nou enfrontament entre agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona i els manters a la Rambla de Barcelona. Aquest migdia un venedor del top manta ha estat detingut per la policia de la ciutat acusat dels delictes contra la propietat industrial, desobediència i resistència a l'autoritat.

L'home, que ha estat detingut per agents de paisà i agents uniformats amb material antiavalots, també està acusat d'haver destrossat la porta i una finestra del cotxe policial durant la seva detenció. A les imatges a les quals ha tingut accés ElCaso.cat, de la detenció de l'home, es veu com els agents de la Guàrdia Urbana retenen l'home a la zona de la sortida del metro de Liceu, al mig de la Rambla.

Operació contra el top manta

Segons ha pogut saber aquest mitjà, de fonts oficials, el manter estava venent el seu producte quan un grup d'agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona han iniciat un dispositiu per evitar-hi i ell, segons la policia, ha respost de manera violenta. Els agents l'han volgut detenir i han demanat reforços a companys uniformats que han ajudat a perimetrar la zona de l'actuació policial.

La detenció d'aquest manter arriba durant la taula de negociació entre manters i Ajuntament de Barcelona -de la qual s'ha apartat a Albert Batlle, tinent d'alcalde de Seguretat i qui ha liderat l'operatiu a tota la ciutat contra la venda ambulant- i amb la tensió creixent en el si de l'equip de govern municipal.