I de sobte, Whatsapp s’ha apoderat de la teva intimitat.  Estem embolicats en un entramat virtual imparable, és així. La vida, la independència o el temps íntim d’una persona no tenen massa importància. En tot cas, sembla que la teva responsabilitat és compartir-ho. I Whatsapp és l’oceà de tafaners per excel·lència. Per això, en la mesura que és millor prevenir que curar -tot i que no hi ha cura possible-, us deixem cinc trucs i escapatòries que pots utilitzar a Whatsapp, per alliberar-te del pes i la responsabilitat d’haver de contestar o ser controlat pels altres.  

Especialment en aquests temps de pandèmia, en què s’utilitza permanentment el mòbil, i amb unes previsions que són més devastadores que mai, aquests cinc consells poden ser-te molt útils. 'Conec el sistema, accepto el sistema i supero el sistema', aquest és el vostre lema. Només així adquirireu la llibertat tan enyorada i us convertireu en una nova generació de petits rebels virtuals.  

Cinco consejos para huir de cotillas en Whatsapp / Pixabay

Cinc consells per fugir de xafarders a Whatsapp / Pixabay

5 trucs per escapar de l’univers Whatsapp

Què haig de fer perquè ningú sàpiga que estic 'en línia'? WhatsApp no ​​compta amb cap funcionalitat que permeti a l'usuari deixar d'aparèixer ‘en línia’ quan està a dins de l'aplicació i vol consultar algun missatge. Si els taurons oloren la sang, immediatament ataquen, així que moltes vegades això comporta un gran risc. No obstant això, si recorrem a trucs més rudimentaris, podem burlar aquest mecanisme. El més senzill implica activar el mode avió, restringint la connexió a la xarxa del nostre smartphone, i després ja podrem consultar els missatges sense que ningú ens enxampi in fraganti.

Què haig de fer perquè ningú s'assabenti que he llegit el seu missatge? WhatsApp permet eliminar el doble ‘check blau’ dels missatges de text que l'usuari ha llegit. Això es pot fer fàcilment entrant a ‘Configuració’, des d’allà a ‘Privadesa’ i desactivant l'opció de ‘Confirmacions de lectura’. Però pels missatges de veu això no serveix. Si no volem que algú sàpiga que hem escoltat un àudio, hem de seleccionar-lo i reenviar-lo a un xat que tinguem amb nosaltres mateixos. És pervers però és l'única manera... Seguim. 

Cinco trucos para pasar desapercibidoen Whatsapp / Pixabay

Cinc trucs per passar desapercebut a Whatsapp / Pixabay

Què haig de fer perquè ningú pugui afegir-me a grups? Els grups poden ser útils per organitzar un esdeveniment, però també poden convertir-se en un calvari. Veure com diàriament arriben més de cent missatges de WhatsApp sense cap objectiu en particular no és saludable, això segur. Per a reduir aquesta exposició tu pots limitar el nombre de contactes que poden afegir-te a un grup. Això es pot fer fàcilment entrant a ‘Configuració’, ‘Privadesa’ i, finalment, ‘Grups’. Allà podràs escollir l’opció de ‘Els meus contactes, excepte …’, i podràs alliberar-te de les eternes i feixugues converses diàries que desitgis. I no pateixis, que per als grups als quals ja estàs compromès, també hi ha un tractament: què haig de fer perquè ningú vegi que he abandonat un grup? Hauràs de silenciar el grup, mitjançant l’opció ‘Silencia’, durant ‘8 hores’, ‘una setmana’ o ‘un any’, en els casos més extrems. Això farà que no t’arribin les notificacions dels missatges. Però per completar el cicle d’alliberament, també podràs arxivar la conversa, fet que et permetrà que ni tan sols hagis de veure si hi ha activitat o no. Seràs un felí i desapareixeràs sense deixar rastre. 

Què haig de fer perquè ningú guardi els meus missatges? Els usuaris poden programar la desaparició dels missatges set dies després d’haver-los enviat. Hauràs de prémer l’opció de ‘Missatges temporals’, al panell situat al costat del nom del contacte, i tots els missatges de xat que s'enviïn desapareixeran al cap de set dies. No obstant això, has de tenir en compte que l'altra persona sabrà que esborres la conversa, Whatsapp se'n farà càrrec d’avisar-lo, pel que aquesta maniobra només servirà en els casos més urgents i insuportables. 

5 consejos para burlar los usuarios de Whatsapp / Pixabay

Mètode per burlar als usuaris pesats de Whatsapp / Pixabay

Petits rebels virtuals, aquesta és una primera presa de contacte per burlar el sistema. Tots nosaltres som insignificants, mosquits al servei del poder. Però sempre ens quedarà la rebel·lió interna i un pèl més de llibertat.  

Escapatòries per alliberar-te de pesats al Whatsapp

Aquests cinc consells t’ajuden a guanyar intimitat, però no fan miracles. Estem compromesos de totes maneres. Un sisè consell, aquest cop de tractament de xoc, és anar a un pantà, llençar el mòbil des de la riba i anar a viure al Tibet a meditar i viure en pau. Però no cantis victòria, no sigui que els monjos tibetans t’afegeixin al seu grup de Whatsapp.