El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha confirmat aquesta tarda que s'ha detectat un cas de coronavirus a Barcelona.

Es tracta, segons fonts del Ministeri de Sanitat espanyol, d'una dona de nacionalitat italiana i de 36 anys resident a la capital de Catalunya que fa poques setmanes va estar al nord d'Itàlia, on s'ha registrat el brot més perillós del covid-19 fora de la Xina. Es tracta del primer cas declarat a la Península després dels quatre positius a les Canàries i a les Illes Balears.

Més informació del cas

El secretari de Salut Pública, Joan Guix, ha ofert informació del cas en roda de premsa aquesta tarda acompanyat per la gerent de processos integrals de salut del Servei Català de la Salut, Assumpta Ricard. Ha explicat que els seus contactes han quedat aïllats a l'espera de saber com evolucionen, però que no s'ha detectat cap persona malalta de les que han tingut relació amb la dona infectada.

El govern espanyol: "Tot està preparat"

Poc abans de confirmar-se aquest cas, Carmen Calvo, vicepresidenta del govern espanyol, ha demanat tranquil·litat i ha assegurat que l'Executiu actuarà amb "mesura, proporcionalitat i transparència" i que oferirà informació mèdica i tècnica als ciutadans. També ha assegurat: "Tenim un gran sistema sanitari, ens hem enfrontat a crisis similars i les hem resolt". 

Carmen Calvo, vicepresidenta del govern espanyol, demana tranquil·litat

Per la seva banda, la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha assegurat que "tot està preparat" per si hi hagués necessitat en cas de coronavirus. A més, demana no generar alarma: "Els hospitals estan en plena prevenció, però no és bo generar alarmes. Podem estar tranquils", segons recull Radio 4. 

Fa menys de 24 hores es va confirmar un nou cas a Espanya: un turista italià que està de vacances a Tenerife. Un miler de persones han hagut de ser aïllades a l’hotel on s'estava el metge italià.

 

Última hora sobre el Coronavirus en directe