William Amos, membre del Partit Liberal del Canadà, ha posat completament despullat davant la àmera durant una videoconferència parlamentària. La imatge del diputat liberal de Quebec al seu despatx i de fons dues banderes del Canadà i de Quebec s'ha fet viral i ha causat estupor entre molts dels seus companys.

Guanyarà vots? Ha allotjat un parell de pebrots durant el ple, al davant dels seus col·legues de partit i oposició. Accidentalment, sí. Però ha passat a la història.

William Amos / RRSS

William Amos / RRSS

En pilotes durant la sessió parlamentària

"He comès un error realment desafortunat avui i òbviament estic avergonyit per això. La meva càmera va quedar encesa accidentalment quan vaig posar-me roba de feina després de sortir a córrer. Demano disculpes sinceres a tots els meus col·legues del Parlament", va escriure a les xarxes socials Amos, membre del Partit Liberal del Canadà i representant del districte electoral de Pontiac (província de Quebec).

Ey K EmWgAIoBTs

L'episodi, indubtablement, va acaparar l'atenció d'altres parlamentaris. Així, Claude DeBellefeuille, diputada del Bloc québécois, va instar a respectar les normes del codi de vestimenta.

"Crec que avui hem establert un nou rècord. Hem vist un membre, durant el període de preguntes, mal vestit. És a dir, sense roba. Així que potser cal recordar als membres, especialment als membres masculins, que les americanes i corbates són apropiades, però també una camisa, calçotets i pantalons", cita CBC a la funcionària.

Contra el codi de vestimenta

Les regles establertes a la cambra baixa no determinen un codi específic de vestimenta. Els presidents de diverses instàncies parlamentàries aconsellen que tots els diputats han d'anar vestits amb un 'vestit de negocis' contemporani, però sempre hi ha espai per a gent disruptora.

William Amos / RRSS

William Amos / RRSS

Afortunadament, tot va acabar en anècdota i el bon humor ha aflorat a les xarxes socials. No va córrer la mateixa sort un professor brasiler que, durant la seva classe virtual per Zoom, va ser interceptat per sis lladres a punta de pistola a la seva pròpia casa. També van segrestar i van amenaçar la filla embarassada del professor.