El viròleg Carlos Pereira, professor de virologia i epidemiologia a la Universitat de Santiago de Compostel·la, alerta de la gran onada de casos de coronavirus que arribarà al febrer i demana el confinament dur.

Alerta del que passarà en breus

En una entrevista amb Nius, Pereira ha declarat que "hi ha raons per preocupar-se". Ubica el pic de l'onada a conseqüència de les festes de Nadal a mitjans de febrer i adverteix que "això no ho dominarem amb petits controls".

Afirmava que amb aquestes restriccions parcials només "estem prolongant la situació".

També sentència que "com més es trigui a prendre mesures dràstiques, més trigarem a superar el virus" i no creu que puguem esperar amb les xifres actuals de mortalitat i el col·lapse del sistema sanitari.

Sobredosi bovina Pzifer / Christian Emmer

Amb mesures parcials s'allarga la situació, segons l'expert / Christian Emmer

Segons l'expert, la vacuna no és la panacea, ja que es dissenya per a una soca determinada i allargar el problema provoca la circulació de moltes soques i noves variants.

Demana el confinament

No és l'únic que demana mesures dràstiques. Luis Enjuanes, considerat l'expert més important en coronavirus d'Espanya declarava al programa de televisió espanyola Las cosas claras que és partidari de prendre mesures més contundents.

"Jo sempre he estat molt partidari de tancaments molt complets, molt forts i el més curt possibles", assegura el científic.

Indicava també que Espanya està en un moment de "gravetat" en què no s'ha de caminar amb contemplacions: "Cal aplicar mesures tremendament estrictes a tots els nivells".

"Val més que tinguem un tancament potent durant dues setmanes i que després puguem obrir una mica", va dir Enjuanes.