Catalunya s'ha despertat aquest diumenge amb neu a cotes de zero metres al litoral i al prelitoral. Es tracta d'un fenomen molt poc usual, ja que mai acostuma a nevar a les costes catalanes.

Neu a l'Empordà

Les nevades, de poca intensitat, s'han vist, sobretot, al litoral i al prelitoral nord i central, segons explica Meteocat. Les zones on ha nevat més han estat, sobretot, als pobles de la Costa Brava i a municipis gironins, com, per exemple, a Platja d'Aro (Baix Empordà), a Palafrugell (Baix Empordà) i a Palamós (Baix Empordà).

A l'Alt Empordà també han caigut precipitacions febles que s'han manifestat en forma de neu a cotes baixíssimes pràcticament de zero metres, deixant petites nevades a les platges de i en alguns pobles de l'interior com ara, a Vidreres.

A la majoria de municipis, la neu ha començat aquesta nit i s'ha prolongat fins a la matinada d'aquest diumenge, deixant paisatges costaners nevats, un fet molt poc usual a Catalunya. A les comarques de l'Empordà és on s'han detectat més nevades.

Temperatures molt baixes a Catalunya

La previsió del temps d'aquest diumenge és de temperatures molt baixes. De fet, la màxima podria ser d'entre 10 i 11 graus a les terres de l'Ebre i, la mínima de -10 i -11 graus al Pirineu i al Prepirineu Català. El cel estarà ennuvolat al litoral i prelitorial central i al sud de la Costa Brava fins aquest migdia, que es començaran a veure les clarianes

Nieve Pirineo /  EFE

Aquest diumenge ha nevat feblement a les comarques de l'Empordà i al Pirineu i hi ha hagut nevades més fortes / EFE

Previsió del temps

Al llarg del matí d'aquest diumenge, encara podrien caure flocs de neu febles a l'Empordà. Tot i les clarianes que es començaran a veure a partir d'aquest migdia, les temperatures continuaran sent molt baixes i s'espera que encara baixin més els dies vinents.