Novetats del vídeo viral on apareix un policia local de Cubelles (Garraf): a ElCaso.cat hem tingut accés a un nou vídeo de minuts abans fets, a més detalls sobre el detingut i a les declaracions d'un testimoni que ho va veure tot i que va sentir com l'agent li deia al conductor: "Para, que em mataràs".

Els fets es remunten a dilluns de la setmana passada quan la Policia Local de Cubelles va rebre un avís que un grup d'entre 40 i 50 persones estaven fent un botellón al mig del carrer.

Els joves que estaven fent botellón van començar a increpar i a insultar els policies

Immediatament, una patrulla amb tres agents es va desplaçar fins al lloc dels fets i va poder comprovar que els joves estaven bevent al mig del carrer. En intentar dissoldre el botellón, alguns dels assistents van respondre amb una actitud molt hostil, increpant i insultats els policies.

 

Tal com vam avançar a ElCaso.cat, hi havia un noi que estava sent especialment agressiu amb els agents i, per aquest mateix motiu, un policia el va voler identificar. El jove es va posar al seient del conductor del seu cotxe i, al seu costat, hi havia un altre jove.

Segons explica un testimoni que estava al lloc dels fets, va veure com el policia implicat li demanava que baixés la finestra del cotxe per identificar-lo, però aquest es va negar. Com que l'home feia cas omís a les ordres de l'agent, aquest va obrir la porta i va ser en aquell moment quan el conductor va arrencar el cotxe.

Tal com explica el testimoni a ElCaso.cat, va poder observar clarament com l'agent es va veure obligat a posar els peus al cotxe per evitar ser envestit pel vehicle. Mentre el conductor accelerava, el policia va aconseguir posar-se a peu dret i no ser atropellat, però el jove no parava la marxa.

"Para, que em mataràs"

El testimoni també va poder sentir com l'agent deia: "para, que em mataràs" al jove, tot i que aquest no li feia cas. Recordem que al seient del copilot hi havia un altre jove que, segons ha pogut saber ElCaso.cat, també li va demanar al conductor que aturés el vehicle.

 

El copilot va sortir del cotxe per ajudar al policia

Finalment, després d'uns 300 metres, el conductor va aturar el cotxe i l'agent va poder posar els peus a terra i salvar-se. De fet, el copilot també va aprofitar el moment per sortir del cotxe i ajudar el policia, que tenia ferides lleus pels fets.

El detingut és de Cubelles i no té antecedents

El noi que conduïa, en comptes de baixar del vehicle, va accelerar per marxar del lloc dels fets seguit per una patrulla de la Policia Local, que el va detenir. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, es tracta d'un noi d'entre 22 i 24 anys, de nacionalitat espanyola, veí de Cubelles i sense antecedents policials que ha quedat en llibertat amb càrrecs per ser el presumpte autor de tres delictes: conducció temerària, ja que va donar positiu a la prova d'alcoholèmia, lesions i atemptat contra els agents l'autoritat.