Imatges impressionants del subsol de Barcelona. Un vídeo de YouTube, gravat per dos americans, en Bryan i en Michael, mostra com és un dels espais més desconeguts de la capital de Catalunya: la tuneladora que ha -o havia- de fer el túnel del tram central de la Línia 9 del Metro de Barcelona. Les obres es van aturar i porten més de vint anys de retard i la màquina que havia de fer el túnel per on transitarà aquest metro que ha de connectar Badalona i Santa Coloma de Gramenet amb la Zona Franca i el Prat de Llobregat ha quedat obsoleta i s’haurà de retirar per seguir amb les obres. 

Les imatges que es poden veure són de complet abandonament. Els coneguts youtubers, que també es van colar en un hospital de Madrid abandonat, i que passegen per tot el món buscant espais deixats de la mà de Déu, a la recerca d’imatges espectaculars, van poder arribar fins al pont de comandament de la màquina. 

El vídeo demostra que està completament abandonat, sense rastre de persones, més enllà dels curiosos que s’hi han pogut colar. Durant els més de 30 minuts que dura el vídeo, es veu com els joves passegen per immensos túnels humits resseguint les profunditats de la ciutat de Barcelona. Tal com es pot veure al vídeo, que ja acumula milers de reproduccions, sembla fàcil accedir en aquesta zona, un lloc que els lladres i ferrovellers encara no han descobert, ja que seria un espai ideal, per tot el material abandonat que hi ha.

Tune21
Imatge de l'interior de les obres de la Línia 9 del Metro de Barcelona / YT

Pendents dels darrers quatre quilòmetres

Les obres hauran de seguir, quan es pugui treure i recanviar la tuneladora abandonada, amb l’objectiu de tenir-ho tot enllestit l’any 2027, tot i que la primera data que es va fer pública va ser el 2007.  Per a connectar les branques sud i nord de l'L9 i l'L10 cal perforar poc més d’uns 4 quilòmetres de túnel entre les futures estacions de Manuel Girona i Lesseps, unes obres que estan valorades en més de 900 milions d’euros. A més, caldrà també fer les obres de les estacions, per tal de posar finalment aquesta línia en funcionament. Tots els detalls d'aquesta possible represa de les obres, a ElNacional.cat.