Una professora s'ha fet viral en TikTok després de retransmetre una quarantena de cinc hores al lavabo de l'avió en el qual viatjava i on va començar a tenir símptomes i va donar positiu en covid.

Dona positiu en covid en ple vol

Marisa Fotieo (@mariaefotieo), la protagonista de la història, explica a les seves publicacions virals que estaven en ple vol quan va començar a fer-li mal la gola. Volava des de Chicago fins a Reykjavík, Islàndia, en un vol d'Icelandair.

Quarantena avió Tiktok

La jove va estar cinc hores confinada durant el vol / @marisaefotieo

En avisar la tripulació i per precaució, li van fer un test ràpid d'antígens i, sorprenent a tots, va donar positiu. Un cas del tot inusual en el que van haver d'improvisar, ja que no hi ha un protocol clar respecte a aquests casos. L'única mesura és aportar una prova negativa a l'aerolínia abans d'embarcar.

Cinc hores confinada al lavabo de l'avió

Després del pànic inicial, la Marisa es va veure obligada a aïllar-se de la resta de passatgers dins del mateix avió, però on? En un dels lavabos. "Viatjava amb 150 persones en el vol i el meu temor més gran era contagiar-los" afirmava després de fer-se viral al programa Today de l'NBC.

 

De les sis hores de vol, cinc les va passar dins del petit lavabo, on va decidir retransmetre la seva experiència a través de TikTok, sense saber que tindria un gran èxit i que es faria viral entre els usuaris de la xarxa social del moment.

Alguns dels vídeos que va publicar des del bany, al que ella mateixa anomenava "estances de quarantena VIP", van tenir més de 4 milions de reproduccions.

Viral en TikTok: milions de reproduccions

A la seva arribada a Reykjavík, va ser traslladada directament a un hotel de la ciutat per fer la quarantena obligatòria de deu dies exigida per les autoritats islandeses.

Islàndia requereix que els passatgers del vol presentin una prova negativa realitzada dins de les 72 hores prèvies a la sortida.

Encara es desconeix com aquesta professora de Michigan, que va aportar un resultat negatiu abans de pujar a l'aeronau, va poder encomanar-se i ha quedat a evidència les bretxes de seguretat de les mesures vigents.