Dilluns els Mossos d’Esquadra van detenir dues persones per tenir en marxa una plantació de marihuana amb més de 4.000 plantes amagades a la zona de Prades, al Baix Camp. No és un fet molt estrany. Arreu del país es fan, cada dia, operacions d’aquest tipus, liderades per les mateixes unitats de seguretat ciutadana, per les unitats d’investigació bàsiques i també per les unitats territorials i centrals contra el narcotràfic. I, tal com van explicar els Mossos en la nota de premsa d’aquest dimarts, després de rebre l’autorització del jutge de guàrdia de Reus, es va procedir a la destrucció de la plantació. O això van dir. Un vídeo sembla demostrar, si es confirma que és verídic, que la realitat no és ben bé aquesta.

Vídeo viral carregats de la marihuana “destruïda”

Aquest dimecres s’ha començat a fer viral un vídeo, al qual ha tingut accés ElCaso.cat, en el qual dos veïns de Prades van aprofitar el desmantellament de la plantació per fer, mai millor dit, l’agost. Asseguren que quan van marxar els Mossos d’Esquadra, i després d’assabentar-se per la premsa que la policia havia detingut els jardiners que la vigilaven, van anar a veure si quedava alguna cosa i van cantar ‘bingo’. El vídeo és impagable. Els dos joves carreguen la marihuana en bosses de plàstic i després la transporten amb un cotxe fins a casa seva.

 

El jove que s’ha quedat la marihuana que va quedar abandonada -a l'atestat policial consta que va ser destruïda- després de l’operació policial assegura que no la vendrà, que la farà servir per fumar ell i, apunta, que no és il·legal fumar-la, per tant, com que no la vendrà, "no cometrà cap delicte". Assegura, també, que va saber que els Mossos havien deixat marihuana “gratis” al bosc, i que no es podia desaprofitar, i la va anar, amb un amic, a buscar. Ara tindrà un any per fumar “sense haver de comprar la droga a grups criminals”, insisteix. Les plantes que han aparegut tallades i que apareixen el vídeo formaven part, suposadament, d’una plantació de 4.000 plantes amb cabdells per valor de més de 100.000 euros, segons els càlculs de la policia catalana.

Tercer cop que es fan amb marihuana "abandonada"

No és el primer cop que passa. Sembla que l’home que avui ha fet l’agost amb la marihuana no destruïda pels Mossos d’Esquadra, i segons explica ell mateix, és el tercer any que ho fa. És habitual, en aquesta zona de les muntanyes de Prades, que la policia desmunti plantacions d’aquesta droga i, segons assegura, l’any passat i l’altre ja va aprofitar el descuit dels Mossos.

Investigació per aclarir els fets: es van destruir les plantes?

A hores d’ara, els Mossos d’Esquadra encara no han obert formalment una investigació per aclarir els fets. Tot i això, i segons han explicat fonts de la policia catalana a ElCaso.cat, la persona que es va fer amb la marihuana, i que surt al vídeo, ja està identificada. La policia confirmarà ara sí els vídeos són reals, tal com sembla, i si els dos homes que surten al vídeo ha comès algun delicte emportant-se la droga que els Mossos van deixar a la plantació de Prades.

Fonts properes a la policia asseguren que tampoc és el primer cop que detecten que passa, que desconeguts es fan amb la droga que la policia abandona després de desmantellar plantacions, si bé el que no és habitual és que les imatges acabin publicades a Instagram. Tot i que cap font oficial ha volgut, ara per ara, confirmar el vídeo, els Mossos hauran d’obrir una investigació també per aclarir si, tal com consta a l’atestat, es van destruir totes les plantes de la plantació o no.