Dues persones han estat detingudes per vendre objectes robats a través d'aplicacions de compra i venda de productes de segona mà. Ha sortit a la llum un vídeo del magatzem de la Zona Franca Barcelona on guardaven els objectes robats.

Venien objectes robats a pàgines de compra i venda de segona mà

Els Mossos d'Esquadra de Sant Andreu van detenir dimarts passat dues persones, que es dedicaven a vendre de forma continuada objectes presumptament robats mitjançant una aplicació mòbil de compra i venda de segona mà. S'ha localitzat en un magatzem i en un domicili de la Zona Franca 800 càmeres de videovigilància, ordinadors, tablets, mòbils, bosses de mà, rellotges de luxe i joies que constaven com a robats.

Els dos detinguts ja estan en llibertat

Els dos detinguts van passar a disposició judicial divendres i han quedat en llibertat amb càrrecs. Segons els Mossos, els detinguts utilitzaven el magatzem com a punt de venda dels objectes que venien a través d'internet. Els compradors hi acudien, seguint les instruccions rebudes al seu mòbil, i allà els lliuraven els objectes que havien comprat.

La investigació es va iniciar a mitjans de febrer d’aquest any arran d’uns robatoris amb força a tres empreses ubicades al polígon industrial del Besós, on els autors dels fets se’n van endur diversos equips informàtics que, posteriorment, van posar a la venda per internet.

Escorcolls en un domicili i al magatzem de la Zona Franca

La investigació, que ha seguit oberta des d’aleshores, ha culminat amb dues entrades, efectuades per ordre judicial, a un domicili particular i a un magatzem de la Zona Franca. Durant l’escorcoll s’han localitzat i recollit diversos efectes susceptibles d’haver estat adquirits de forma il·lícita i s’han detingut els dos responsables.

A mitjans de maig, agents de la Unitat d’Investigació de Sant Andreu van observar una furgoneta amb les portes obertes, estacionada a la via pública, plena de caixes amuntegades al seu interior. La furgoneta estava a nom d’una persona, que ja havia estat detingut anteriorment per vendre telèfons mòbils robats.

 

Els investigadors van fer una cerca dels productes venuts per aquesta persona mitjançant aplicacions mòbils de compra i venda de segona mà i van observar que el nivell de vendes era molt superior a l’habitual en un usuari particular. Tenia més de 40 anuncis de productes a la venda a un preu per sota de l’ofert al mercat. També es va observar que havia venut en el passat fins a 37 telèfons mòbils.

Portaven el material robat al magatzem

La investigació va concloure que s’utilitzava la furgoneta per dur el material robat a un magatzem de la Zona Franca, a on hi havia sempre una altra persona custodiant-lo, i des d’on s’efectuava també la venda. Els compradors arribaven davant del magatzem, seguint les instruccions rebudes al seu mòbil, trucaven per telèfon, sortia del local una persona aixecant la persiana, se saludaven i a continuació accedien a l’interior de l’establiment. Passada una estona, el comprador sortia del local amb un paquet o caixa sota el braç.