Els Mossos d'Esquadra investiguen un espectacular intent de robatori aquesta matinada en una de les joieries més luxoses de l'avinguda Diagonal de Barcelona, la botiga de la marca UniónSuiza, a la cantonada amb Via Augusta.

A dos quarts de sis de la matinada un grup de lladres ha volgut assaltar la botiga, però s'han trobat amb un impediment que ho ha fet impossible: les mesures de seguretat de la botiga. Sí que ho han aconseguit en una botiga de roba, a passeig de Gràcia.

Les portes blindades eviten el robatori

Segons ha pogut saber ElCaso.cat, els lladres s'han quedat amb les ganes d'entrar a la joieria de la família Vendrell i han hagut d'escapar-se abans que arribessin els Mossos d'Esquadra.

Imatge d'instants després del robatori, a l'avinguda de la Diagonal de Barcelona / ElCaso.cat

Segons les primeres diligències fetes pels investigadors de la comissaria de l'Eixample, els lladres han arribat amb dos cotxes. Un l'han encastat contra la porta principal, però no l'han pogut obrir ni accedir a l'interior de la botiga.

A cops de martell per entrar

Els lladres també han utilitzat martells i altres objectes per picar a la paret i intentar accedir a l'establiment, però també sense èxit. Les altes mesures de seguretat de la joieria UniónSuiza, que tenien la porta blindada activada, han evitat que els lladres, especialistes en encastaments, entressin a l'interior i es poguessin emportar un sucós botí. Aquesta joieria, ubicada al centre de Barcelona, a l'avinguda de la Diagonal 482, en un dels indrets més exclusius de la capital catalana, és d'alt luxe.

En poca estona diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra es van personar al lloc dels fets. Tot i això, els lladres ja s'havien escapat amb un dels dos cotxes i la policia catalana no els van poder ni interceptar ni detenir.

Investigació oberta

Aquest matí els responsables de la botiga han denunciat els fets davant de la policia catalana i els investigadors de la comissaria de l'Eixample ja han iniciat les inspeccions per tal de poder saber si es tracta, com tot fa pensar, en la banda d'encastadors que, des del barri de La Mina, entre Sant Adrià i Barcelona, causes estralls per tota l'àrea metropolitana. 

També han entrat al Dolce&Gabbana

Els Mossos d'Esquadra també investiguen un assalt d'aquesta matinada a la botiga Dolce&Gabbana de passeig de Gràcia, número 95, a menys de 500 metres de la joieria que han volgut assaltar a l'avinguda de la Diagonal.

En aquesta botiga, segons han explicat fonts de la investigació dels Mossos, sí que han pogut accedir a l'establiment, que l'han saquejat. No és el primer cop que aquesta botiga és atracada de matinada per aquesta banda.

Dolce Gabbana Barcelona

Imatge d'operaris arreglant la façana del Dolce&Gabbama de passeig de Gràcia, a Barcelona / Guillem RS

Cal recordar que la setmana passada, tal com va publicar ElCaso.cat, aquesta banda es va emportar tres cotxes d'un concessionari de Cerdanyola i es va passar la nit fent encastaments en diverses botigues de Barcelona i a les ciutats properes, com la Roca del Vallès o Gavà, entre d'altres.

Els darrers dies els lladres s'havien mogut cap a l'exterior de Barcelona a causa de les manifestacions i aldarulls, que havien fet incrementar la presència de Mossos a la zona. Sembla que ara, amb la milla d'or de la capital de Catalunya més tranquila, torna a ser l'objectiu dels lladres.