Ens podria passar a tots. El mètode que fan servir aquests lladres a Cornellà és ràpid i, alhora, molt perillós. A bord d'una bicicleta, s'aprofiten dels passatgers del Tram que estan esperant el tramvia mentre miren el mòbil i els hi arrenquen de les mans. Les imatges de les càmeres de seguretat han permès als Mossos d'Esquadra detenir un home de 42 anys, de nacionalitat peruana, com a presumpte autor com a mínim de cinc robatoris semblants.

Detingut el lladre de la bicicleta

Les investigacions de la Unitat d'Investigació (UI) de Cornellà van arrencar al mes de març quan van rebre diverses denúncies de robatoris violents en una zona molt concreta de Cornellà, a l'estació Cornellà Centre del Tram. Tots els robatoris havien estat amb el mateix modus operandi. Estrebades del mòbil, mentre els usuaris el portaven a la mà, entre les 21 i les 22 hores aproximadament, i l'autor dels fets anava en bicicleta.

Imatges de les càmeres de seguretat, amb el lladre actuant, a Cornellà / ElCaso.cat

Les càmeres de seguretat de l'estació van permetre a la policia enviar la fotografia del lladre a totes les unitats del cos, i van tenir sort. Gestions d'investigació van permetre acreditar que tots els fets haurien estat comesos pel mateix autor i que aquest tenia un còmplice, que es desplaçava en patinet i que duia a terme tasques de vigilància de l'entorn. Quan el van tenir identificat, van preparar-li una trampa en una zona propera a l'estació i el van poder detenir.

Detingut el gendre del lladre: s'encarregava de vendre els productes

L'endemà, agents de la Guàrdia Urbana de Cornellà de Llobregat, a la plaça de l'Estació, molt a prop d'on s'havien comès els robatoris, van observar un jove que circulava en patinet elèctric i que en veure la presència policial va intentar marxar del lloc.

Es tracta d'un jove, de 22 anys i també de nacionalitat peruana, que portava a l'interior d'una motxilla, sis mòbils, un d'ells sostret en un dels robatoris violents, set rellotges i cinc moneders de mà, entre altres objectes. La policia creu que era l'encarregat de revendre els productes que robava el lladre detingut el dia abans, i que, casualment, era el seu sogre, segons ha pogut saber ElCaso.cat.

El 22 d'abril els Mossos d'Esquadra van poder detenir una tercera persona, un home de 32 anys i de la mateixa nacionalitat que els altres dos arrestats, acusat de ser el còmplice del lladre. Anava amb un patinet per la zona de l'estació fent tasques de vigilància i de cobertura del lladre principal.

Tots tres, en llibertat amb càrrecs

Dos dels arrestats van quedar en llibertat després de declarar en seu policial, a l'espera que els citi el jutge, i l'autor dels robatoris va passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs.